fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSvi zajednički moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije

Svi zajednički moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada, privreda i banke moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije koronavirusa, ocijenjeno je danas na sastanku premijera Duška Markovića i privrednika.

Na sastanku Markovića i predstavnika Upravnog odbora Privredne komore (PKCG) konstatovano je da je potrebna sinergija Vlade, privrede i bankarskog sektora kako bi građani i privreda s najmanje negativnih posljedica izašli iz globalne ekonomske krizu nastale usljed pandemije koronavirusa.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću je saopšteno da su predstavnici PKCG čestitali izvršnoj vlasti i Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti (NKT) na dosadašnjem uspješnom upravljanju krizom.

Iz PKCG je saopšteno da, u situaciji kada globalnu ekonomiju karakteriše potpuna nepredvidivost, crnogorska privreda bilježi znalajan pad aktivnosti zbog posljedica pandemije.

Na sastanku je zaključeno da je zajednički kratkoročni cilj države i privrede očuvanje ekonomske supstance i radnih mjesta, posebno u malim i srednjim preduzećima. Prioritet u srednjoročnom periodu ima dalji razvoj crnogorske privrede i smanjenje spoljnotrgovinskog deficita, odnosno rad na balansiranju uvoza i izvoza.

Predstavnici Vlade i privrede složili su se da Crna Gora ima dovoljno mehanizama i kapaciteta da projektuje novu razvojnu strategiju i realizuje projekte koji će doprinijeti ostvarivanju ciljeva.

Najčitanije