fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSvaki aranžman sa EBRD-om bi bio po najpovoljnijim uslovima

Svaki aranžman sa EBRD-om bi bio po najpovoljnijim uslovima

Budva, (MINA-BUSINESS) – Svaki aranžman Opštine Budva i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) podrazumijevao bi upotrebu kreditnih sredstava po najpovoljnijim uslovima, što je u najboljem interesu građana, saopštio je predsjednik Opštine, Marko Carević.

On je na sastanku sa delegacijom EBRD-a istakao da je posebno zadovoljan što bi svaki aranžman Opštine Budva i EBRD-a podrazumijevao upotrebu kreditnih sredstava po najpovoljnijm uslovima i niskim kamatnim stopama kakve inače ne omogućavaju poslovne banke i druge finansijske institucije.

Iz PR službe Opštine Budva saopšteno je da je Carevića posjetila delegacija EBRD-a predvođena direktorom za Crnu Goru Remonom Zakariom.

Carević je predstavnike EBRD-a upoznao sa situacijom i planovima vezanim za unapređenje saobraćajne infrastrukture, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, uređenje obale i drugim projektima koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta turističke ponude ali i uslova za život u opštini.

Zakaria je potvrdio spremnost banke da podrži projekte vezane za prečišćavanje otpadnih voda i zaštite životne sredine i iskazao zainteresovanost za planove vezane za uređenje obale i budvanske promenade kao i ideje koje je predsjednik Opštine izložio u vezi izgradnje javnih garaža kojima bi se riješio problem sa nedostatkom mjesta za parking naročito izražen u toku turističke sezone.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije