fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSuinvestitor uhapšen zbog utaje poreza u doprinosa

Suinvestitor uhapšen zbog utaje poreza u doprinosa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici budvanske Uprave policije uhapsili su B.Ć. (44) iz Budve zbog sumnje da je, kao suinvestitor u izgradnji kondo hotela u Bečićima, izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa i pribavio protivpravnu imovinsku korist od 668,64 hiljade EUR.

Iz Uprave policije je saopšteno da je B.Ć. uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

Oni su objasnili da je policija došla do sumnje da je B.Ć, kao suinvestitor na izgradnji kondo hotela, prodavao stambene jedinice objekta i sa kupcima zaključivao predugovore i ugovore o kupoprodaji, naplaćivao djelimično ili u cjelini iznos za prodate nepokretnosti i naplaćivao avanse, a nastale obaveze obračunavanja poreza na dodatu vrijednost nije evidentirao u poreskim prijavama.

„Sumnja se da je B.Ć. od početka 2016. do kraja prošle godine, u svojstvu poreskog obveznika koji se bavi gradnjom stanova za tržište, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu korist i djelimično izbjegne plaćanje poreskih obaveza državi, u poreskim prijavama prikazivao manji promet robe u odnosu na onaj koji je stvarno ostvaren, na osnovu čega je obračunavao manju poresku obavezu“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je osumnjičeni na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist od 668,64 hiljade EUR.

Pored toga, policijski službenici su uporedo kontrolisali gradnje kondo hotela i validnost građevinske dokumentacije, pa su protiv građevinskog inženjera O.S. iz Srbije u martu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije