fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStvoreni preduslovi za početak dogovora o smanjenju putarine

Stvoreni preduslovi za početak dogovora o smanjenju putarine

Bar, (MINA-BUSINESS) – Izbor novog menadžmenta Monteputa predstavlja osnovu i preduslov da u saradnji sa resornim ministarstvom počnu dogovori o smanjenju putarine kroz tunel Sozina, kojim gazduje to državno preduzeće, ocijenili su iz barskog Opštinskog Odbora (OO) Demokratske Crne Gore.

Iz OO Demokrata Bar su podsjetili da su u maju prošle godine tadašnjem ministarstvu predali peticiju građana kojom se traži izmjena Vladine Odluke o visini naknade – putarine za upotrebu tunela Sozina i prilaznih saobraćajnica, na način da se trenutne cijene spuste 50 odsto za period van sezone, odnosno od septembra do maja.

Oni su tražili i da se obezbijede besplatne karte za stanovnike Crmnice i Virpazara tokom čitave godine, kao i mjesečne sa popustom od minimum 50 odsto za građane koji rade u Baru ili Podgorici.

„Za samo nekoliko dana prikupljen je značajan broj potpisa. Taj broj bi bio i veći da nije bilo prekida u prikupljanju na koji smo se odlučili usljed dobro poznatih okolnosti koje su zadesile našu zemlju“, navodi se u saopštenju.

Oni su naveli da odgovor koji su tada dobili od ministarstva odnosno aktuelne uprave Monteputa, na čelu sa direktorom Jonuzom Mujovićem, nije bio pozitivan odnosno zadovoljavajući.

Demokrate smaraju da su razlozi za sniženje cijene putarine mnogobrojni.

„Cijena putarine je, od puštanja u rad tunela Sozina, nepromijenjena, bez obzira na tada čvrsta obećanja da će nakon njegove otplate postati „slobodan“ za sve građane Crne Gore“, dodaje se u saopštenju

Demokrate Bara smatraju da su za prethodnih 14 godina građani dovoljno dali, te da je sada kucnuo čas da nova Vlada izađe u susret građanima, naročito onima koji svakodnevno prolaze naplatnu rampu tunela.

Oni su najavili da će predložiti proširenje postojeće inicijative i na stanovnike Krajine i Ostrosa, kojima takođe treba dodijeliti besplatne godišnje karte.

„Čim se steknu svi preduslovi očekujemo poziv na dogovor i finalizaciju inicijative koju smo prošle godine predali“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije