fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzrađuju elaborat o uvođenju noćnog letjenja na aerodromu Tivat

Izrađuju elaborat o uvođenju noćnog letjenja na aerodromu Tivat

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore potpisali su sa francuskom kompanijom Navblue ugovor o konsultantskim uslugama izrade elaborata o uvođenju noćnog letjenja na aerodromu Tivat.

Kompanija, čiji je vlasnik Airbus, imaće zadatak da izradi elaborat o uvođenju noćnog letjenja na aerodromu Tivat, a za taj posao će im Aerodromi platiti 322 hiljade EUR, piše Dan.

Francuzi će, kako piše u ugovoru, posao obaviti u tri faze.

Prva faza je isporuka baze podataka relevantnih prepreka za vazduhoplovstvo, a druga procjena mogućnosti realizacije, koja obuhvata izradu procjene mogućnosti izrade procedura za slijetanje i polijetanje na aerodromu Tivat noću i u uslovima smanjene vidljivosti korišćenjem PBN procedura za slijetanje, instrumentalnih procedura za prilaženje i instrumentalnih procedura za odlazak unutar crnogorskog vazdušnog prostora.

Treća faza je projektovanje procedura.

Ugovor vrijedan 322 hiljade EUR sa porezom na dodatu vrijednost (PDV) potpisali su u petak izvršni direktor Aerodroma Danilo Orlandić i generalni direktor Navblue-a, Patrick Hagelauer.

Rok za ispunjenje ugovora je pet mjeseci.

Maksimalni rok za izvršenje usluga je 150 kalendarskih dana od datuma potpisivanja ugovora.

Airbusova ponuda je izabrana za najbolju prije nekoliko mjeseci. Osim njih ponudu je dostavila kompanija CGH Aero, takođe iz Francuske.

Njihova ponuda je iznosila 449,47 hiljada EUR, dok su Aerodromi javnu nabavku procijenili na 450 hiljada EUR. Njihova ponuda je proglašena neispravnom zbog određenih nedostataka.

Ranije je najavljeno da bi se noćni letovi iz Tivta mogli očekivati za godinu do godinu i po, ukoliko sve bude po planu.

Najčitanije