fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStigla dva zahtjeva iz Albanije za priređivanje igara na sreću

Stigla dva zahtjeva iz Albanije za priređivanje igara na sreću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Upravu za igre na sreću stigla su dva zahtjeva iz Albanije za priređivanje tih igara, nakon što je u njihovoj zemlji zabranjeno kockanje, saopštili su Pobjedi iz te uprave.

“Kod Uprave za igre na sreću su u postupku dva zahtjeva privrednih društava za dobijanje koncesije, čiji su osnivači i izvršni direktori albanskog državljanstva sa prebivalištem u Albaniji”, rekao je Pobjedi samostalni savjetnik u Upravi za igre na sreću, Mirko Rajković.

Iz Uprave su ranije podgoričkom listu saopštili da je od koncesija od igara na sreću u prošloj godini prihod države bio 15 miliona EUR, 28,6 odsto više nego 2017.

Najviše se slilo od 203 lokacije kladionica, 8,3 miliona EUR, ili milion više nego u 2017. godini, od pet kazina 3,86 miliona, dva miliona više, a od 97 automat klubova 2,25 miliona ili 250 hiljada EUR više.

Od internet klađenja koncesione naknade su bile 537 hiljada EUR, 20 hiljada EUR manje, od nagradnih igara 38,06 hiljada EUR, 14 hiljada EUR više nego u 2017, od tombole zatvorenog tipa 5,46 hiljada EUR ili tri hiljade eura manje, a od lutrijskih igara ništa, a godinu ranije je bilo devet hiljada EUR.
Tim poslovima se bavi 37 kompanija.

U Albaniji je 2. januara ove godine na snagu stupio zakon o zabrani kockanja, nakon čega je zatvoreno 4,3 hiljade kladionica.

Kockanje je u toj zemlj dozvoljeno samo u hotelima sa pet zvjezdica i to izvan urbanih područja.

Nakon Albanije, 26. marta su i prištinske institucije usvojile izmjene zakona o igrama na sreću, kojima je predložena zabrana kockanja i zatvaranje svih kockarnica u narednih deset godina.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Paramont zaustavljen u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice nije uspio da...