fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStabilan rad Rudnika uglja ne smije biti doveden u pitanje

Stabilan rad Rudnika uglja ne smije biti doveden u pitanje

Pljevlja, (MINA-BUSINESS) – Stabilan rad Rudnika uglja ne smije biti doveden u pitanje, jer je to uslov za stabilnu proizvodnju električne energije i stabilnost države, ocijenio je predsjednik Odbora direktora te kompanije Dušan Janjušević.

“Nema te cijene zbog koje ću dići ruku protiv interesa Rudnika, radnika i građana Pljevalja i Crne Gore”, naveo je Janjušević u saopštenju.

On je rekao da očekuje veći senzibilitet Vlade u odnosu prema Pljevljima i pokretanje snažnijeg investicionog ciklusa kao što je najavio i ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, što u prethodnom periodu, kako tvrdi, nije bio slučaj.

“Svima nam je potreban Rudnik koji može pomoći gradu, građanima i državi, a ne Rudnik koji ne može pomoći ni samom sebi”, poručio je Janjušević.
On je kazao da je, s obzirom na veliko interesovanje javnosti kada je u pitanju isplata dividende Rudnika uglja u iznosu od oko 13 miliona EUR, dužan da na tu temu iznese svoj lični stav.

“Činjenica je da na računu Rudnika uglja nema niti je bilo 13 miliona EUR, jer oko 2,9 miliona predstavlja kapitalizovanu dobit koja se kao takva ne može tretirati”, smatra Janjušević.

Prema njegovim riječima, sasvim je jasno da akcionar bez dublje analize i konsultacija nije smio donijeti odluku o isplati cjelokupne dobiti.

“Ako se kompaniji uzme ono što je zaradila veoma teškim radom zaposlenih, kako onda ona može da da rezultat koji će biti respektabilan, a kako tek ako se planira uzeti znatno više novca nego što ima”, pitao je Janjušević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije