fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSpajić spreman da prihvati bolja rješenja za budžet

Spajić spreman da prihvati bolja rješenja za budžet

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, saopštio je da je spreman da sasluša mišljenja o Predlogu zakona o budžetu za ovu godinu, kao i da prihvati rješenja koja budu bolja od predloženih.

„Jedva čekam da čujem druga mišljenja i nemam problem da prihvatim tuđa rješenja ako su bolja“, rekao je Spajić u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Nikole Rakočevića.

On je ponovio da će Predlog zakona o budžetu za ovu godinu biti dostavljen Skupštini u zakonskom roku, odnosno danas, ali i da to nije rok za njegovo usvajanje.

„Što se tiče hipotetičkih situacija – šta će biti, ako se nešto desi, ja ne bih da spekulišem. Budžet će biti predat u ustavnom roku, a svi će imati priliku da daju mišljenje i predlože amandmane“, naveo je Spajić.

Spajić je, u odgovoru na pitanje poslanika DPS-a, Ivana Mitrovića, kazao da je Vlada konstatovala stanje u Montenegro Airlinesu (MA) i da ništa nažao nije uradila toj kompaniji.

“Mi smo zatekli jednu ruševinu i konstatovali šta se tu dešava. Mi nijesmo ništa uradili da bi nažao učinili toj kompaniji”, rekao je Spajić.

Ta kompanija je, kako je dodao, potpuno uništena u proteklih osam godina.

“MA je kompanija koja je primala nelegalnu državnu pomoć osam godina, koja se 2012. godine obavezala da će se restrukturirati i smanjiti broj zaposlenih, ništa od toga se nije desilo”, naveo je Spajić.

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...