fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSpajić: Ono što se doživi u UAE, može sve nas da inspiriše

Spajić: Ono što se doživi u UAE, može sve nas da inspiriše

Podgorica, (MINA) – Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić saopštio je da ono što se vidi i doživi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) je nešto što sve nas može da inspiriše.

On je to kazao u okviru obilježavanja Nacionalnog dana Crne Gore na Expo 2020 upriličeno je nekoliko događaja na kojima su predstavljeni turistički i investicioni potencijali Crne Gore.

Spajić je govorio o značaju njegovanja istinskih vrijednosti na putu ka boljoj Crnoj Gori, za šta je zemlja domaćin pravi primjer.

“Ono što vidimo i doživimo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je nešto što nas sve može inspirisati, posebno činjenica da je iz pustinjskog pijeska iznikao jedan od najpoželjnijih gradova za život i to sve zahvaljujući objedinjavanju ljudi, ideja i vizije”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, ujedinjenje različitosti, predanost boljoj budućnosti i “želja da živimo od prirodnih ljepota i talenata mladih ljudi koje imamo u Crnoj Gori”, utisak su sa kojim je crnogorska delegacija došla UAE, a koji je takav događaj samo pojačao.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, delegaciju Crne Gore tokom posjete Dubaiju predvodi resorni ministar Jakov Milatović koji je rekao da su nastojali da ispričaju divnu priču o potencijalima, prije svega turističkim.

“Ali i da se predstavimo kao stabilna investiciona destinacija u kojoj su neka od najznačajnijih ulaganja upravo iz UAE”, dodao je Milatović.

Obilježavanju Nacionalnog dana prisustvovao je i generalni komesar Paviljona Crne Gore princ Nikola Petrović – Njegoš kojem je kako je rekao, misija u UAE, ali i generalno da ljudima objasni šta je ono što Crna Gora nudi i pozove ih da je posjete.

“Ova zemlja ima kulturno nasljeđe Grčke, Vizantije, Otomanskog carstva, Austrije i taj spoj na malom prostoru je upravo ono što joj daje čar“, rekao je princ Nikola u okviru ranije posjete Expou.

Drugog dana obilježavanja Nacionalnog dana Crne Gore, kako se navodi, biće održan Poslovni forum tokom kojeg će biti predstavljeni investicioni potencijali Crne Gore, kao jedne od glavnih tema u okviru kojih se predstavljamo.

“Tom prilikom, predstavnici Privredne komore Crne Gore će potpisati Memorandum o razumijevanju sa predstavnicima Federacije privrednih komora UAE. Događaju će prisustvovati i predstavnici Savjeta stranih investitora i članovi menadžmenta uspješnih kompanija iz Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije