fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSpajić: Jadransko-jonski autoput strateški cilj Vlade

Spajić: Jadransko-jonski autoput strateški cilj Vlade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izgradnja Jadransko-jonskog autoputa jedan je od strateških projekata Vlade, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić i dodao da nastoje da ubrzanim koracima uđu u realizaciju tog projekta.

On se danas sastao sa predstavnikom Bechtela, Andrewom Pattersonom, povodom strateške saradnje sa tom kompanijom. Na sastanku je dogovoreno strateško sveobuhvatno partnerstvo u razvijanju putne, željezničke, avijacijske, lučke, poljoprivredne, prosvjetne i odbrambene infrastrukture.

“Studija i izgradnja Jadransko-jonskog autoputa je prvi projekat, kao prvi primjer infrastrukture izgrađene po svim EU i NATO standardima”, rekao je Spajić.

On je najavio da će premijer Zdravko Krivokapić u narednim sedmicama potpisati sa predstavnicima Bechtela memorandum o razumijevanju, kojim će započeti formalizacija svih dogovora i biti specificirane planirane investicije.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će, kako su saopštili iz tog resora, upravljati dijalogom kroz strukturni i finansijski dio, dok će ostala ministarstva voditi projekte iz sektorske perspektive.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije