fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSocio-ekonomski razvoj bazirati na modernim tehnologijama

Socio-ekonomski razvoj bazirati na modernim tehnologijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Region jedino može prosperirati ukoliko socio-ekonomski razvoj bude baziran na modernim tehnologijama, digitalizaciji i strukturalnim reformama, što će stvoriti uslove za sigurniju, bezbjedniju i sveukupno uspješniju Evropu, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

„Suočavanje sa COVID-19 pandemijom ukazalo je na potrebu snažnije regionalne i međunarodne saradnje, partnerstva i solidarnosti u očuvanju naše zajedničke budućnosti“, istakao je Darmanović na ministarskom sastanku Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP).

On je, na sastanku koji je organizovan u okviru kosovskog predsjedavanja tom regionalnom inicijativom, kazao da je neophodno intenzivirati regionalnu saradnju i fokusirati se na ekonomski oporavak.

Darmanović je naglasio da je posebno važna saradnja u oblasti zdravlja, carinskih propisa i saobraćaja, obezbjeđivanje povoljnog biznis okruženja i pospješivanje investicija, kao i intenziviranje trgovine i sveukupne povezanosti u regionu.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije