fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSmanjuju zarade 15 odsto

Smanjuju zarade 15 odsto

Budva, (MINA-BUSINESS) – Prihodi većinski državne hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera u prvih devet mjeseci ove godine manji su 17,5 miliona EUR ili 87 odsto, dok je broj ostvarenih noćenja opao 86 odsto.

Plate zaposlenih biće umanjene 15 odsto, a najniža primanja pet odsto. U kompaniji računaju da će do kraja godine biti likvidni i da neće biti potrebe za kreditnim zaduženjima, konstatovano je na nedavno održanoj sjednici Odbora direktora, pišu Vijesti.

Mjere racionalizacije poslovanja uključuju, osim smanjenja plata od 15 odsto, svođenje naknada za prevoz na mjesečnu kartu za gradski prevoz, ukidanje naknada za troškove mobilnih telefona i goriva za službena vozila, naknade za regres, stimulativne i za smještaj radnika.

„Prekid avio-saobraćaja sa najznačajnijim tržištima imao je najveći uticaj na poslovanje kompanije, a domaće i tržište susjednih zemalja nije značajnije moglo nadomjestiti manjak turista iz zapadne i istočne Evrope”, kazali su iz kompanije.

Oni su dodali da je Odbor direktora, sagledavajući objektivne okolnosti, pohvalio napore menadžmenta prevashodno na zaštiti zdravlja zaposlenih i gostiju hotela.

Iz HG Budvanska rivijera su naveli da se dobrim upravljanjem tokom avgusta i septembra obezbijedila zadovoljavajuća popunjenost, uz smanjenje troškova i racionalizaciju radne snage.

Odbor je posebno istakao hotel Palas koji je tokom avgusta imao popunjenost na nivou prethodne godine, čak uz potrebu otvaranja i hotelskog aneksa Lux, da bi se zadovoljila tražnja.

Najčitanije