fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSkupština akcionara EPCG najkasnije do 11. marta

Skupština akcionara EPCG najkasnije do 11. marta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupština akcionara Elektroprivrede (EPCG) biće održana najkasnije 11. marta, a na dnevnom redu sjednice biće odluke o razrješenju i izboru novih članova borda elektronergetske kompanije.

Iz EPCG su kazali Danu da su od Vlade u ponedjeljak dobili zvaničan zahtjev za sazivanje vanredne skupštine akcionara, na kojoj bi se razmatralo razrješenje starih i izor novih članova Odbora direktora kompanije.

„Priprema sjednice Odbora direktora EPCG na kojoj će se razmatrati taj zahtjev i donijeti odluka o sazivu skupštine akcionara je u toku. Кrajnji zakonski rok za donošenje odluke Odbora direktora je 30 dana od prijema zvaničnog zahtjeva“, objasnili su iz EPCG.

Bord direktora do 11. februara treba da donese odluku o sazivanju skupštine akcionara, koja će se održati mjesec nakon toga, što znači najkasnije 11. marta.

U bordu direktora EPCG trenutno su predsjednik Đoko Кrivokapić i članovi Ranko Milović, Nikola Vujović, Samir Hodžić, Vladan Radulović, Srđan Spaić i Miloš Кonatar, dok je izvršni direktor Igor Noveljić.

Vlada će, kao većinski vlasnik, na skupštini akcionara smijeniti sedam članova borda i postaviti nove ljude u tom tijelu, dok to tijelo imenuje i razrješava izvršnog direktora.

U skladu sa ugovorom mandat Noveljiću traje do avgusta, a odredbama Zakona o privrednim društvima i statutom kompanije definisano je da izvršnog direktora imenuje i razrješava Odbor direktora.

U slučaju razrješenja, izvršnom direktoru pripada otpremnina od 24 neto zarade koje je ostvario u posljednjem mjesecu prije raskida ugovora, odnosno prestanka radnog odnosa ili raspored na radno mjesto unutar kompanije shodno stručnoj spremi, referencama i iskustvu.

Najčitanije