fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSki-centar Kolašin 1600 spreman za sezonu

Ski-centar Kolašin 1600 spreman za sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pripreme za zimsku turističku sezonu na Ski-centru Kolašin 1600 završene su i sve je spremno za doček gostiju, saopštio je izvršni direktor Skijališta Crne Gore, Miloš Popović.

On je Pobjedi kazao da je otvaranje sezone planirano sredinom decembra, ali i da zavisi od sniježnog pokrivača i mjera donijetih u cilju suzbijanja i sprečavanja širenja pandemije Covid-19.

Popović je rekao da će ove sezone posjetiocima Ski-centra Kolašin 1600 biti na raspolaganju oko 6,5 kilometara novih skijaških staza, namijenjenih osrednjim i naprednim skijašima.

On je naveo da će u ponudi biti prodaja ski-pasova za skijanje i bordanje na oko 10,5 kilometara skijaških staza plave, crvene i crne kategorije, prodaja karata za panoramsku vožnju šestosjednom žičarom K8 u svrhu razgledanja planine, iznajmljivanje ski-opreme, organizacija outdor aktivnosti poput dnevnih i noćnih šetnji na krpljama, nordijskog skijanja i tura motornim sankama, organizacija tim bilding aktivnosti, ponuda paketa u saradnji sa hotelima i drugim poslovnim partnerima, usluge u restoranu Troglava i kafe baru objekta bazne stanice, kao i besplatan parking.

Posjetiocima ski-centra će na raspolaganju biti i poligon za obuku dnevnih skijaša, kao i dječji ski-lift.

“Nažalost, trenutna situacija sa koronavirusom ne ide nam u prilog. Međutim, mi poslujemo sa uvjerenjem da će se situacija znatno poboljšati do otvaranja zimske sezone, te da će posjeta, pored domicilnih gostiju, biti ispunjena i turistima iz regiona”, saopštio je Popović.

On je dodao da je najava bilo dosta, ali da je sve neizvjesno zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom, kod nas i u svijetu.

“Svakodnevno održavamo konekciju sa poslovnim partnerima i vjerujemo da ćemo, čim se steknu mogućnosti uslovljene opadanjem broja zaraženih, nastaviti sa dovođenjem velikog broja grupa u saradnji sa vodećim turoperatorima iz regiona, ali i Izraela, Njemačke, Rumunije, Ukrajine, Turske i drugih koje su pokazale interesovanje za zaključivanje saradnje”, naveo je Popović.

On je kazao da su u Ski-centru preduzete sve mjere u cilju smanjenja i suzbijanja širenja pandemije.

“S obzirom na to da se radi o velikom otvorenom prostoru očekujemo da gosti provedu više vremena na snijegu i u prirodi. U skladu sa tim imaćemo veliki broj pogodnosti za posjetioce Ski-centra Kolašin 1600”, najavio je Popović.

On je podsjetio da je Ski-centar Kolašin 1600 izgrađen po najsavremenijim svjetskim standardima. U okviru prve faze izgradnje ski-centra izgrađen je pristupni put dužine 2,3 kilometra, parking za dnevne skijaše kapaciteta 200 vozila, objekat bazne stanice u koji su smješteni kafe bar i restoran Troglava sa pet zvjezdica, skijašnica, ambulanta, ekonomske prostorije, javni toaleti i garaže za radne mašine.

Popović je dodao da je instalirana i najmodernija šestosjedna isklopiva žičara otvorenog tipa sa 4,5 kilometara skijaških staza.

Skijališta Crne Gore i ove godine su omogućila akcijske cijene za kupovinu sezonskih ski-pasova u predsezoni.

“Cijena sezonskog ski-pasa u periodu od 10. novembra do 15. decembra iznosi 150 EUR za odrasle i 80 EUR za djecu do 14 godina starosti”, objasnio je Popović.

Najčitanije

Podrška za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvalo je zainteresovane da se do...