fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSki centar Kolašin 1600 otvoren do 11. aprila

Ski centar Kolašin 1600 otvoren do 11. aprila

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Ski centar Kolašin 1600 će raditi do 11. aprila, uprkos ranijim razmatranjima zatvaranja zimske sezone, saopšteno je iz Skijališta Crne Gore.

Direktor tog preduzeća, Miloš Popović, kazao je da je zimska sezona jako uspješna, i pored brojnih rigoroznih epidemioloških mjera zdravstvenih vlasti.

“U martu je posjećenost skijalištima bila niža nekih 80 odsto, u odnosu na posjećenost u januaru i februaru, pa smo sa ekonomskog aspekta razmišljali u pravcu da moramo zaključiti sezonu još u martu”, rekao je Popović.

Međutim, uslovi na skijalištu su jako dobri, visina sniježnog pokrivača iznosi između 80 centimetara i jednog metra, i cijela infrastruktira skijališta je u funkciji, prenosi agencija Mediabiro.

Zbog svega toga, kao i usljed brojnih upita preko društvenih mreža, ali i značajnog porasta posjeta skijalištu u posljednja tri dana, iz Skijališta su se konsultovali sa turističkom privredom Kolašina, hotelijerima i ugostiteljima.

„Nakon toga smo odlučili da će ski centar raditi do 11. aprila, zaključno sa tim datumom, kada ćemo ujedno zaključiti i zimsku turističku sezonu. Svjesni okolnosti koje su izazvane zdravstvenim mjerama, ali i svjesni činjenice da je naša firma osnovni pokretač prihoda od turističke djelatnosti, mi ćemo ipak nastaviti sa poslovanjem, iako smo na nivou operativne nule“, naveo je Popović.

Uprkos svemu, kako je kazao, u Skijalištima su izuzetno zadovoljni rezultatima ovogodišnje, treće sezone, od kada je Ski centar otvoren.

„Imali smo gotovo 30 hiljada prodatih ski pasova tokom ove sezone, i preko 60 hiljada posjeta. Da nije bilo ograničenja, cijenim da bi posjećenost bila veća i nekih 40 odsto, što samo ukazuje na perspektivu daljeg razvoja ovog ski centra“, rekao je Popović.

Zadovoljni su i u lokalnoj samoupravi. Kolašin iza sebe ima, prema riječima predsjednika Opštine Milosava Bulatovića, jednu veoma uspješnu sezonu, uprkos brojnim izazovima.

„Ja se nadam da je ova sezona ipak pomogla našoj turističkoj privredi. Zaista je naša privreda bila umnogome oštećena jer smo imali dvije potpuno neuspješne turističke sezone. Vjerjem da će nakon ove sezone turistička privreda ponovo naći snage da se pripremi za narednu sezonu“, kazao je Bulatović.

On je pohvalio turističku privredu koja je, prema njegovoj ocjeni, poštovanjem mjera dala ogroman doprinos u borbi protiv širenja pandemije.

Najčitanije