fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra potpisivanje ugovora o sufinansiranju ICT klastera Cortex

Sjutra potpisivanje ugovora o sufinansiranju ICT klastera Cortex

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja organizovaće sjutra svečano potpisivanje ugovora o sufinansiranju ICT klastera Cortex.

Iz Ministarstva su kazali da je ICT klaster Cortex dobitnik konkursa za podršku razvoja strateškog prioriteta Strategije pametne specijalizacije Crne Gore – Informaciono komunikacionih tehnologija, „ICT klaster za inovacije, edukaciju i tehnološki razvoj u Crnoj Gori“.

Ugovor će, kako je najavljeno, potpisati resorni ministar Jakov Milatović i izvršni direktor ICT Cortex-a, Tarik Zaimović.

„Ukupan iznos predviđen za realizaciju programa rada ICT klastera Cortex za period od tri godine, od decembra ove do decembra 2023. godine, iznosi preko milion EUR, a isti će biti podržan od Ministarstva ekonomskog razvoja u iznosu od 548,36 hiljada EUR, dok će u istom iznosu biti i kontribucija IT kompanija, članica klastera“, dodaje se u saopštenju.

ICT Cortex je osnovala inovativna IT zajednica u martu ove godine, sa ciljem da bude predvodnik u digitalnoj transformaciji privrede i javne uprave, te da unaprijedi okvir i ekosistem koji je neophodan za obezbjeđivanje digitalnih inovacija u industriji i obrazovanju.

Udruženje će doprinijeti jačanju IT sektora i stvaranju uslova da on postane okosnica budućeg razvoja Crne Gore i snažna ekonomska djelatnost koja će kreirati vodeće izvozne proizvode države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sjutra turnir u Herceg Novom Podgorica, (MINA) - Crnogorska Tekbol liga biće nastavljena drugim zimskim...