fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra otvaranje specijalizovane prodavnice škotskog viskija

Sjutra otvaranje specijalizovane prodavnice škotskog viskija

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Specijalizovana radnja starog škotskog viskija, prva na prostoru jugoistočne Evrope, biće sjutra otvorena u hotelu The Chedi u Luštica bay-u.

Iz Luštice Developmenta su saopštili da će holandska trejding kompanija Scotch Whiskey International na taj način otvoriti prvo od deset prodajnih mjesta i predstavništava planiranih u deset najluksuznijih hotela širom svijeta, među kojima je i The Chedi Andermatt u Švajcarskoj.

U ponudi u Luštici bay-u naći će se specijalna ekskluzivna selekcija 55 vrsta viskija, po cijenama od 100 do tri hiljade EUR po flaširanom pakovanju.

Tafilj Marković iz SWI Montenegro, crnogorskog predstavništva holandske kompanije kojom upravlja Michel Kappen, kazao je da su se odlučili za Luštica bay jer uočavaju sinergiju njihovih brendova.

„Isti koncept primijenićemo u hotelima sa pet zvjezdica i restoranima sa tri Michelin zvjezdice na ekskluzivnim lokacijama širom svijeta”, rekao je Marković.

Holandska kompanija posjeduje 35 odsto svjetskih rezervi škotskog viskija starijeg od 20 godina. Kuriozitet je da u trezoru u Holandiji posjeduju dvije boce vrijedne po 350 hiljada EUR, kao i 130 hiljada boca ekskluzivnog viskija u vlasništvu najvećih ulagača.

Škotski viski je ekskluzivan brend, čiji izvoz i pretakanje iz originalnih buradi nije dozvoljeno, a u svijetu raste potražnja za eskluzivnim single malt primjercima.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...