fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra objava poziva za dodjelu bespovratnih sredstava

Sjutra objava poziva za dodjelu bespovratnih sredstava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zavod za zapošljavanje (ZZZ) i Ministarstvo rada i socijalnog staranja organizovaće sjutra konferenciju za novinare povodom objave drugog javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje iz fondova Evropske unije (EU).

Konferenciju, koja će biti održana u EU Info centru u Podgorici, otvoriće ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić, a govoriće i direktor ZZZ-a, Suljo Mustafić.

Zavod će, kako je saopšteno, naredne tri godine biti direktni korisnik Programa grantova za samozapošljavanje i pokretanje biznisa, vrijednog 3,5 miliona EUR, a koji kofinansiraju EU i Vlada.

“Bespovratna sredstva od tri hiljade EUR do 7,5 hiljada EUR, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biće dodijeljena za minimum 400 korisnika grantova za samozapošljavanje”, navodi se u saopštenju.

Projekat Podrška samozapošljavanju predstavlja dio 18 miliona vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU.

“Direktnu podršku u vidu granta Zavodu je obezbijedilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, kao krovna istitucija operativne strukture, i ono koordinira Programom. Ugovaračka institucija je Ministarstvo finansija odnosno Direktorat za ugovaranje i finansiranje EU pomoći”, precizirali su iz ZZZ-a.

Najčitanije

Futsal reprezentacija na turniru u Novigradu

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru u...