fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra finale Balkathona

Sjutra finale Balkathona

Sarajevo, (MINA-BUSINESS) – Najbolja digitalna rješenja sa Zapadnog Balkana biće nagrađena sjutra na završnoj sesiji prvog regionalnog online takmičenja – Balkathon, saopšteno je iz Savjeta za regionalnu saradnju (RCC).

„Tri pobjednika prvog Balkathona u kategorijama pametnog turizma, platforme za digitalno učenje i rješenja za plaćanje putem interneta biće odabrana i nagrađena na završnoj ceremoniji koja će biti održana putem interneta u organizaciji RCC-a, a uz podršku Evropske unije (EU)“, navodi se u saopštenju.

Na završnoj sesiji biće odabrana tri najbolja inovativna digitalna rješenja od ukupno 88 prijava pristiglih sa Zapadnog Balkana.

„Devet finalista, po tri iz svake kategorije, odnosno pametnog turizma, platforme za digitalno učenje i rješenja za plaćanje putem interneta, predstaviće svoje radove stručnim žirijima. Najbolje rješenje iz svake kategorije biće nagrađeno sa deset hiljada EUR, za razradu svojih ideja i za praktičnu primjenu“, rekli su iz RCC-a.

Takmičarski dio sesije će obuhvatiti predstavljanje članova žirija, kao i izlaganja finalista iz svake kategorije, nakon čega slijedi glasanje za najbolja inovativna rješenja.

Cijela završna ceremonija prenosiće se uživo na You Tube kanalu i Facebook stranici RCC-a od 15 sati.

Cilj prvog izdanja Balkathona je da postane godišnje, regionalno konkurentno takmičenje, na kojem će se okupljati inovativni talenti sa Zapadnog Balkana i smišljati nove ideje i rješenja za digitalno doba.

Najčitanije