fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSindikat EPCG: Dužnost nam je da zaštitimo stabilnost kompanije i položaj zaposlenih

Sindikat EPCG: Dužnost nam je da zaštitimo stabilnost kompanije i položaj zaposlenih

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sasvim je opravdano nastojanje menadžmenta Elektroprivrede (EPCG) da u narednoj godini uspostavi sasvim drukčiji i pravedniji odnos kada je u pitanju cijena električne energije na relaciji EPCG – Uniprom, smatraju u Sindikalnoj organizaciji elektroenergerske kompanije.

„Sindikalna organizacija zaposlenih EPCG, kao reprezentativna u kompaniji koja ima hiljadu zaposlenih, u potpunosti podržava predloge Odbora direktora i izvršnog menadžmenta kompanije u dijelu koji se odnosi na uspostavljanje pregovora sa Unipromom“, navodi se u saopštenju.

Iz Sindikalne organizacije su, povodom saopštenja radnika Kombinata aluninijuma (KAP), poručili da smatraju da je vrlo utemeljena argumentacija prema kojoj je postojeća cijena isporuke električne energije štetna po interese i poslovanje EPCG, kao najvećeg privrednog društva u Crnoj Gori, u većinskom vlasništvu države.

„U suprotnom, ukoliko u narednoj godini nastavimo da Unipromu isporučujemo električnu energiju po sadašnjoj cijeni, došli bismo do toga da ostvarimo ogroman gubitak – čak 60 miliona EUR, što je, sa stanovišta interesa EPCG i zaposlenih u njoj, te ukupno elektroenergetske stabilnosti Crne Gore, apsolutno neprihvatljivo“, navodi se u saopštenju.

U toj Sindikalnoj organizaciji su rekli da razumiju bojazan radnika KAP-a kada je u pitanju njihov radni status, ali smatraju da EPCG ni na koji način nije odgovorna za eventualne poteškoće u poslovanju Uniproma.

„Kolegama, naravno, želimo svaki lični i poslovni uspjeh, s tim što držimo da nije u redu da našoj kompaniji adresiraju krivicu za probleme koje nijesmo izazvali“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije