fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠehović: Vlada novom uredbom ušla u zonu kršenja zakona

Šehović: Vlada novom uredbom ušla u zonu kršenja zakona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je usvajanjem dopune Uredbe o načinu organizacije državne uprave prekršila i Ustav i Zakon o budžetu za ovu godinu, ocijenio je potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) i poslanik u Skupštini, Damir Šehović.

“Na taj način, ne samo da je ušla u zonu protivpravnog ponašanja, budući da aktom niže pravne snage mijenja akt više pravne snage, nego i nezakonitog raspolaganja budžetskim sredstvima”, naveo je Šehović u saopštenju.

Prema njegovim riječima, ništa manje opasno nije ni preuzimanje nadležnosti Skupštine, koja jedina zakonom može potrošačkim jedinicama omogućiti raspolaganje budžetskim sredstvima, čime Vlada na početku svog mandata demonstrira svoj odnos prema najvišem zakonodavnom domu.

“Više je nego očigledno da Vlada bježanjem od Skupštine i poslanika pokušava sebe da liši neprijatnosti kojom bi zasigurno bila izložena zbog skandaloznog netransparentnog i tajnog ogromnog zaduživanja već u trećem danu svog mandata, za koje, dok isto nije objavljeno na Twitteru, nije znao niko ni iz vladajuće većine, ali i ostalih Vladinih odluka kojima je za svega sedmicu uspjela da na sebe navuče gnijev, ne samo kompletnog parlamenta, nego i većinske javnosti, koja s nevjericom posmatra postupke ‘oslobodilačke’ Vlade”, dodao je Šehović.

On je pozvao kolege iz vladajuće većine, kojima su, kako je rekao, usta puna priče o neophodnosti zaštite ugleda parlamenta, da ne dozvole njegovo ponižavanje.

Najčitanije