fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠehović optužio Spajića da krije akt o privremenom finansiranju

Šehović optužio Spajića da krije akt o privremenom finansiranju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanik Socijaldemokrata (SD), Damir Šehović, optužio je ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića, da je prekršio Poslovnik Skupštine, jer ni nakon 15 dana nije dostavio akt na osnovu koga je Vlada primijenila institut privremenog finansiranja.

“On je na taj način probio rok za dostavljanje materijala poslanicima, propisan članom 50”, naveo je Šehović u saopštenju.

On tvrdi da je Vlada čak sedam od 12 ministarstava uvela u nezakonito finansiranje, jer se privremeno ne može primijeniti na resore koji nijesu prepoznati Zakonom o budžetu za prošlu godinu.

“Ne postoji pravno valjan način da se traženim aktom prevaziđe taj problem. Zato ga Vlada, moguće, još ne šalje”, rekao je Šehović.

On je dodao da je Vlada, koja se prethodno zadužila na netransparentan način, za svega mjesec prekršila Poslovnik Skupštine, Ustav i Zakon o budžetu.

Šehović je objasnio da je izmjenama uredbe o načinu organizacije državne uprave, Vlada ušla u zonu protivpravnog ponašanja, jer je aktom niže pravne snage promijenila akt više pravne snage, ali i nezakonitog raspolaganja budžetskim sredstvima.

“Time je, suprotno Ustavu, preuzela ingerencije Skupštine koje joj ne pripadaju. Ekspertski, nema šta”, poručio je Šehović.

Najčitanije