fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠehović: Mjere su populistički spisak lijepih želja

Šehović: Mjere su populistički spisak lijepih želja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Mjere koje je najavio ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić izgledaju kao neodrživi i populistički spisak lijepih želja, jer nije prikazana bilo kakva ozbiljnija ekonomska analiza koja bi potvrdila njihovu održivost, smatra poslanik Socijaldemokrata (SD), Damir Šehović.

“Stiče se utisak da je riječ o nerealnom, neodrživom i populističkom spisku lijepih želja, jer osim parola nijesmo vidjeli bilo kakvu ozbiljniju ekonomsku analizu koja bi potvrdila održivost najavljenih mjera, a posebno one koja se tiče ukidanja doprinosa za zdravstveno osiguranje, budući da nijesmo čuli kako se planira nadomjestiti čak 200 miliona EUR prihoda koji potiču upravo iz tih doprinosa”, saopštio je Šehović.

On je naveo da je teško vjerovati novim obećanjima premijera Zdravka Krivokapića i Spajića, kad ni prethodna nijesu ispunjena.

“Sjećate li se obećanja da će nas nova nacionalna aviokompanija To Montenegro koštati nula EUR, pa se onda ispostavilo da je nakon samo nekoliko mjeseci od tada na tu istu kompaniju potrošeno 30-ak miliona EUR, a pritom je za samo pola godine napravila gubitak od 1,4 miliona EUR”, pitao je Šehović.

On je kazao da su građani umjesto luksemburškog standarda koji je obećavan, dobili najveće (luksemburške) cijene goriva u Evropi, na mjesečnom nivou u prosjeku oko hiljadu osoba ostaje bez posla, dok je stopa nezaposlenosti povećana sa 17 odsto na 24 odsto.

“Cijene životnih namirnica su porasle do 70 odsto, a goriva do 25 odsto. U odnosu na kraj prošle godine broj blokiranih preduzeća je porastao oko 190, a iznos blokiranog duga za oko 70 miliona EUR”, dodao je Šehović.

On je kazao da je teško, nakon svih tih neispunjenih obećanja i ovakvih poražavajućih rezultata vjerovati novim i na ozbiljan način komentarisati najavu, koja više podsjeća na jeftini PR i zauzimanje povoljnije startne pozicije pred najavljeno osnivanje nove partije, nego na ozbiljnu poresku reformu.

“Najbolji komentar mjera je narodna poslovica – Što je babi milo, to joj se i snilo”, zaključio je Šehović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

HE Piva danas obilježava 48 godina rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Hidroelektrana (HE) Piva 48. godišnjicu postojanja i uspješnog rada dočekuje u...