fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSDT provjerava postupanje Brajovića

SDT provjerava postupanje Brajovića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet povodom slučaja petlje Smokovac na autoputu Bar-Boljare i provjerava postupanje predsjednika Skupštine i lidera Socijaldemokrata (SD), Ivana Brajovića.

Brajović, koji je ranije u više navrata negirao optužbe, bio je ministar saobraćaja u vrijeme kada je zaključen ugovor o gradnji autoputa u koji nije uvrštena i petlja, pa je država morala naknadno da je plati, piš Dan.

SDT je formiralo nekoliko predmeta u kojima se izviđaj vodi protiv visokih funkcionera Socijaldemokrata, objavila je u ponedjeljak televizije Vijesti. Iz SDT-a nijesu odgovorili na pitanje da li je Brajović eventualno saslušavan i vodi li se protiv njega finansijska istraga.

“SDT ne daje podatke i informacije o tome da li se i protiv koga u tom tužilaštvu vodi izviđaj, već samo podatke i informacije po konkretnim krivičnim prijavama”, kazali su predstavnici SDT-a za televiziju Vijesti.

Dan piše da je o slučaju Petlja još ranije Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) objavila skrivane podatke, kada su protiv Brajovića podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja.

Brajovića sumnjiče da je sa još nekim strukturama iz vlasti odgovoran zbog toga što u prvobitnu cijenu autoputa nije ukalkulisao gradnju petlje Smokovac i dodatne radove, čime je napravio višemilionsku štetu po budžet.

Brajović je ranije u više navrata negirao optužbe tvrdeći da se petlja nalazi u projektnom zadatku i ponudi za gradnju prioritetne dionice.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...