fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSDP: Simović da pokrene smjenu Verice Maraš

SDP: Simović da pokrene smjenu Verice Maraš

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je potpredsjednika Vlade, Milutina Simovića, da u ime većinskog vlasnika Plantaža pokrene inicijativu za smjenu izvršne direktorice, Verice Maraš, zbog neprimjereno visoke plate koju prima već više godina.

Portparol SDP-a Mirko Stanić, kazao je da je crnogorska javnost i ove godine „zgranuta“ visinom zarade Maraš.

„Maraš prima preko sedam hiljada EUR u kompaniji u kojoj se običnim radnicima smanjuju zarade i bilježi izuzetno loše rezultate. Kompanija je donedavno bila višegodišnji poreski dužnik i samo je zbog prodaje imovine prošle godine ostvarila profit“, naveo je Stanić u saopštenju.

On je podsjetio da od početka krize izazvane koronavirusom iz Vlade stižu upozorenja da je stanje teško, javne finansije u opasnosti, kao i da svi treba da budemo spremni na finansijski izazovnu godinu.

„Predstavnica te Vlade na čelu državne kompanije prihoduje 100 hiljada EUR ili 250 EUR svakog dana u godini. Maraš zato što je kadar Demokratske partije socijalista (DPS) dnevno dobija 250 EUR koliko 70 hiljada građana prima mjesečno“, rekao je Stanić.

On je dodao da je Crna Gora pokazala solidarnost bez presedana, jer su građani davali od svoje male zarade po jedan EUR za sanaciju štete izazvane koronavirusom.

„Ljekari su bez prestanka radili iako su najmanje plaćeni u regionu, policajci obezbjeđivali poštovanje svih odluka sa platom koja je najčešće oko 400 EUR, dok su učitelji nastavnici i profesori uradili sve da u vanrednim okolnostima prenesu znanje za 100 hiljada učenika i studenata“, kazao je Stanić.

On je poručio da će Simović i ostali članovi Vlade, ukoliko se pod hitno ne smijeni Maraš, kroz taj primjer pokazati što misle o naporima svih koji su u teškim trenucima pokazali istinski patriotizam i stali u odbranu zdravlja građana.

„Pokazaće što misle o privrednicima koji razmišljaju da li mogu dobiti kredit da održe firme od kojih neke posliju i po više decenija, kako da isplate radnike i izmire troškove. Pokazaće i šta misle o ljekarima, policajcima, prosvjetnim radnicima, kojima umjesto aplauza treba veća plata“, rekao je Stanić.

On je saopštio Maraš mora da ode zbog svih kojima dnevnica u državnom sektoru nije i neće biti 250 EUR.

Najčitanije