fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSDP će stati na čelo otpora u slučaju prodaje Budvanske rivijere

SDP će stati na čelo otpora u slučaju prodaje Budvanske rivijere

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokratska partija (SDP) će stati na čelo otpora radnika i građana u slučaju prodaje Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, saopštili su njeni predstavnici.

Kandidat liste SDP – Jaka Crna Gora za poslanika u Skupštini, Jovo Perović, kazao je da je pitanje budućnosti HG Budvanska rivijera jedno od ključnih pitanja za budućnost budvanskog, ali i crnogorskog turizma.

“I pored partijskog vođenja kompanije i dosta poslovnih odluka koje bi morale biti puno bolje, Budvanska rivijera ostaje jedan od najznačajnih privrednih kolektiva u našem gradu i jedan od najvećih poslodavaca”, rekao je Perović koji je i kandidat za odbornika liste SDP – Jaka Budva u Skupštini Opštine Budva.

Perović je, kako je saopšteno iz SDP-a, rekao da su u toj partiji zbog toga bili i ostali protiv segmentacije kompanije, poslije koje su izdvojeni hoteli Sveti Stefan i Miločer, koji su izdati na 42 godine.

Po tom osnovu, kako tvrdi, Budvanska rivijera nije imala troškova, već čisti prihod, koji bi bio od značaja za popravljanje finansijskog rezultata, posebno u ovoj godini.

“Takođe, smatramo da bi bila nedopustiva privatizacija većinskog paketa ove kompanije u nedovoljno definisanim uslovima, gdje bi se novi vlasnik mogao odlučiti za izgradnju stanova na nekoliko stotina hiljada kvadrata najatraktivnijeg zemljišta u Budvi, umjesto na razvoj turizma i zapošljavanje stanovništva”, naveo je Perović.

On je saopštio da ne postoje nikakve zakonske garancije da bi u slučaju prodaje akcija novi vlasnik nastavio sa turističkom djelatnošću, što bi moglo dovesti do suštinskog gašenja Budvanske rivijere, najvećeg hotelsko-turističko preduzeća u Crnoj Gori koja ima preko 3,8 hiljada turističkih ležaja u hotelima Palas, Slovenska plaža, Aleksandar, Castellastva i Mogren.

“Uz sve ovo, u hotelima ove grupe radi skoro 300 naših sugrađana, što uz sezonsko zapošljavanje od 700 ljudi, koje će dijelom izostati ove godine zbog problema izazvanih koronavirusom, predstavlja značajnu mogućnost za zapošljavnje lokalnog stanovništva”, dodao je Perović.

Prema njegovim riječima, ukoliko menadžment nije sposoban da sa Budvanskom rivijerom posluje rentabilno, i donosi korist lokalnoj zajednici i državi, onda se rješenje ne smije tražiti u prodaji imovine.

“Pogotovo u trenucima kad se turistička privreda suočava sa problemima izazvanih aktuelnom pandemijom”, poručio je Perović.

On je rekao da će SDP, ukoliko se krene u “poklanjanje” najvećeg turističkog preduzeća u Budvi, stati na čelo otpora radnika i građana.

Najčitanije