fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSastanak završen policijskim prijavama

Sastanak završen policijskim prijavama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Situacija u Aerodromima Crne Gore dodatno je zakomplikovana nakon sastanka predstavnika Odbora direktora i Sindikata, koji je završen bez dogovora i sa prijavama podnijetim policiji.

Prijave su jedan protiv drugoga podnijeli član Odbora direktora, Eldin Dobardžić i potpredsjednik Sindikata Aerodroma i odbornik Socijaldemokrata u Opštini Tivat, Igor Petković, piše Dan.

Prema informacijama lista, dobijenim od više osoba, Petković je u holu nasrnuo na Dobardžića.

Dobardžić je Danu kazao da je policiji prijavio Petkovića, jer ga je napao u holu Aerodroma, nakon završenog sastanka. Petković je, kako tvrdi Dobardžić, na njega nasrnuo, ali su ostali učesnici tog događaja spriječili da dođe do fizičkog obračuna.

Dobardžić je naveo da je on službeno lice, te da je tako i prijavio policiji napad.

“Samo on me je napao od svih učesnika sastanka. Postoje kamere u holu i video-zapis, tako da sam ja čist. Na moju rečenicu da su im za vrijeme prošlog direktora isplaćivane plate bez poreza i doprinosa, a da se na to nijesu bunili, on je reagovao i uvrijedio me. Rekao sam mu da sa mnom tako neće razgovarati ako mu budem pretpostavljeni. Skočio je da se bije, psuje. Ja sam ćutao. Kasnije je opet krenuo preko vrata na mene. Izgleda da je samo tražio metu”, rekao je Dobardžić.

Dobardžićevu priču listu je nezvanično potvrdio još jedan član Odbora direktora.

Petković, sa druge strane, tvrdi da je Dobardžić napao njega, zbog čega ga je prijavio policiji.

“Zaprijetio mi je da će mi, ako dođe u menadžment, dati otkaz. Nakon toga mi je uputio niz uvreda. Prijavio sam ga za prijetnju da će potpredsjedniku Sindikata dati otkaz, jer se bori za prava radnika”, kazao je Petković.

Incidentu u holu Aerodroma prethodio je sastanak u vezi sa najavom štrajka Sindikata, jer kompanija ne naplaćuje od države izvršnu presudu od 9,4 miliona EUR.

Članovi Sindikata tražili su od Odbora direktora da do utorka naplati taj novac od države, inače će stupiti u štrajk. Iz Odbora su im kazali da će taj novac naplatiti, ali ne u tom roku i pod ucjenama.

Tenzije nije smirila ni informacija da će danas biti isplaćene zarade za april.

Nakon sastanka, član Odbora Branko Vuković zvanično je saopštio da se došlo do zaključka da će svi raditi ono što im je u nadležnosti kako bi Aerodromi spremno dočekali sezonu.

“Takođe, želim da obavijestim javnost da je vijest o štrajku najobičniji spin koji je imao za cilj da situaciju u Aerodromima dodatno zakomplikuje, a potvrdu te tvrdnje dobili smo od predstavnika radnika. Ono što je takođe bitno jeste to da zaposleni u Aerodromima neće trpjeti zbog bilo kakvih poteškoća koje se prevazilaze i da će već u četvrtak biti puštene plate za sve zaposlene u kompaniji”, saopštio je Vuković.

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Zoran Radunović, tražioje u srijedu ujutro hitno izjašnjenje vršiteljke dužnosti izvršne direktorice u ostavci, Ane Lončarević Badnjar, u vezi sa dokumentacijom koja se odnosi na propuste bivšeg menadžmenta, partijska zapošljavanja, nepotizam i paljenje poslovne dokumentacije Aerodroma u Tivtu.

Radunović je, prema nezvaničnim informacijama, tražio kopije ugovora o radu zaposlenih u periodu od 1. januara 2017. godine do 1. januara prošle godine.

Zatraženi su i svi ugovori o angažovanju pravnih punomoćnika za zastupanje Aerodroma, od početka 2017. godine do danas, sa detaljnim pregledom isplata u govorenih usluga i hronologijom svih zaključenih ugovora.

Od nje se traže i odgovori u vezi sa sumnjom da je u dužem vremenskom periodu, a posebno nakon 30. avgusta prošle godine, uništavana dokumentacija. Ministarstvo traži i da se navedu imena svih odgovornih službenika u Podgorici i Tivtu, kao i šefova bezbjednosti, koji su, prema raspoloživim podacima, od 30. avgusta do danas rukovodili aktivnostima i spaljivali dokumentaciju Aerodroma.

Najčitanije