fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaslušan Blažo Đukanović

Saslušan Blažo Đukanović

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sin predsjednika Mila Đukanovića, Blažo, saslušan je jutros u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u svojstvu građanina, saznaje TVCG.

On je odgovarao na pitanja tužilaca povodom slučaja Pandora papiri, što je u četvrtak najavio glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

S druge strane, predsjednik Milo Đukanović će se o tom slučaju pismeno izjasniti, piše portal RTCG.

Katnić je ranije kazao da je pisano izjašnjenje moguće. To se daje visokim funkcionerima, ne zato da bi bili privilegovani ili izdvojeni od drugih, nego da bi se izbjegla procedura kontrolisanja prostorija.

“Gleda se da nije ko vodu otrovao, da nema negdje eksplozivna naprava i to nam dane uzima. Mi zato napišemo pitanja koja bi mu bila postavljena kada bi došao i pošaljemo mu ih na izjašnjavanje. Ali ako bi bio pozvan da dođe, sigurno bi morao doći”, rekao je Katnić.

U Pandora papirima navodi se da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara, a sin predsjednika Crne Gore je iskoristio tu strukturu da formira i dvije skrivene kompanije sa kćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori.

Do tih podataka došao je Istraživački centar Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) kroz globalnu istragu o offshore poslovima pod nazivom Pandora papiri /Pandora Papers/ koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije