fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaslušaće Žugića naredne sedmice

Saslušaće Žugića naredne sedmice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet tražio je da se naredne sedmice organizuje konsultativno saslušanje guvernera Centralne banke (CBCG), Radoja Žugića o konverziji kredita iz švajcarskih franaka u eure.

Predsjednik Odbora, Vladimir Joković kazao je da raspravu o tome treba organizovati što prije, jer narednih sedmica slijede odbori na kojima će se raspravljati o završnom računu budžeta za 2019. i predlogu ovogodišnjeg budžeta, pišu Dnevne novine.

“Na sjednicu bi bili pozvani guverner CBCG i predstavnici klijenata banaka. U komunikaciji sa CBCG i advokatom Dragomirom Ćalasanom ćemo dogovoriti tačan datum sjednice, ali bi najbolje bilo da se organizuje naredne nedjelje”, rekao je Joković.

Inicijativu za konsultativno saslušanje prihvatila je većina članova Odbora.

Kredite u švajcarskim francima u Crnoj Gori je podiglo 270 građana. Oni su prije osam godina tužili Hipo Alpe Adria banku, sadašnju Addiko, zbog ugovora o valutnoj klauzuli.

Ćalasan je naveo u dopisu upućenom Skupštini da je Žugić bio zadužen da preporuči bankama kako da postupaju, nakon presuda klijentima.

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...