fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaradnju moguće unapređivati u ekonomiji i turizmu

Saradnju moguće unapređivati u ekonomiji i turizmu

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Švajcarska dijele evropski sistem vrijednosti, a njihovi odnosi sadržajni su i pogodni za unapređenje kroz saradnju u različitim oblastima, posebno u ekonomiji i turizmu, ocijenili su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i švajcarski ambasador Urs Schmid.

Kašćelan je, kako je saopšteno iz Prijestonice, predstavio Schmidu razvojne mogućnosti Cetinja i upoznao ga sa bogatom istorijom grada.

“Posebno su razgovarali o mogućnostima za ulaganje švajcarskih investitora na Cetinju u sektorima turizma, ugostiteljstva, kreativnih industrija, ali i drugim oblastima kao što su poljoprivreda i prerada mesa”, navodi se u saopštenju.

Kašćelan je Schmida upoznao sa namjerom gradskih vlasti da sagrade hotel po ugledu na čuvenu Lokandu, te da bi taj poslovni poduhvat mogao biti realizovan kroz privatno-javno partnerstvo i sa investitorima iz Švajcarske.

Schmid je čestitao Dan nezavisnosti Kašćelanu i građanima Cetinja, dodajući da mu je drago što postoji interes lokalne uprave za unapređenje međudržavne saradnje u svim oblastima.

On je podsjetio da su švajcarski investitori već prisutni u Crnoj Gori, navodeći kao primjer rizorte Luštica Bay i Mamula, koje razvija kompanija Orascom.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...