fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaradnja na projektima iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike

Saradnja na projektima iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) i Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su danas memorandum o saradnji na projektima iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike.

Kako je saopšteno iz MKI, memorandum su potpisali resorni ministar Mladen Bojanić i dekan Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Nebojša Bojović.

“Saradnja će biti usmjerena na izradu planova razvoja infrastrukture i servisa iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike , usklađivanje zakonskog okvira i harmonizacije standarda, preporuka i pravilnika u oblasti saobraćaja, transporta i logistike sa Evropskom unijom”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je memorandumom predviđen i rad na predlozima politike neophodnih mjera crnogorske Vlade i strategije razvoja saobraćaja, transporta i logistike, ali i međusobnu razmjenu i zajedničko izdavanje naučnih i stručnih publikacija.

Iz MKI su kazali da je Saobraćajni fakultet vodeći fakultet u Srbiji po učešću u velikim međunarodnim projektima poput onih koje finansira Evropska unija, ali i bilateralnim projektima u regionu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije