fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaradnja moguća u više oblasti

Saradnja moguća u više oblasti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dobre političke odnose Crne Gore i Ukrajine treba da prati intenziviranje privrednih relacija, za šta ima prostora u sektorima energetike, metalurgije, informacionih tehnologija, turizma i poljoprivrede, ocijenili su predstavnici crnogorske Privredne (PKCG) i ukrajinske Trgovinsko-industrijske komore.

Generalni sekretar PKCG, Pavle Radovanović, razgovarao je u Baru sa predsjednikom Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine, Gennadiyem Chyzhykovim, o mogućnostima jačanja ekonomske saradnje dvije zemlje, te snaženja partnerstva poslovnih asocijacija.

Iz PKCG je saopšteno da je Radovanović upoznao Chyzhykova sa investicionim projektima koji se realizuju ili su u planu u prioritetnim sektorima razvoja crnogorske ekonomije, a mogu biti interesantni ukrajinskim privrednicima.

Na sastanku je ocijenjeno da bi komore mogle doprinijeti jačanju ekonomske saradnje organizovanjem foruma privrednika dvije zemlje, kada to dozvoli pandemija koronavirusa.

„Predstavnici PKCG i Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine nastaviće da baštine kvalitetne partnerske veze, kako na bilateralnom nivou, tako i kroz aktivnosti u međunarodnim komorskim asocijacijama“, zaključeno je na sastanku.

Najčitanije