fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSamo smjene mogu vratiti sjaj Plantažama

Samo smjene mogu vratiti sjaj Plantažama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sjaj kompaniji Plantaže može se povratiti samo smjenama izvršnog direktora i kompletnog menadžmenta, saopštila je predsjednica Sindikalne organizacije Plantaža, Anka Knežević.

Ona je u Jutarnjem program TVG kazala da su, nakon promjena 30. avgusta na državnom nivou očekivanja radnika u kompaniji Plantaže bila velika i konkretna.

Kneževiž je rekla da je u Plantažama samo došlo do promjene odbora direktora, dok su kompletan menadžment i rukovodeći kadar, sa Miroslavom Vukovićem na čelu, ostali na istim pozicijama, prenosi portal RTCG.

“Došlo je do malih, kozmetičkih smjena, ali u suštini je sve ostalo isto. Radnici su mislili da će kod nas biti tiha promjena, jer je u svim firmama došlo do promjene izvršnog direktora i kompletnog menadžmenta. Radnici su zbog toga nezadovoljni, jer su smatrali da će se preduzeti konkretnije mjere, da će Vlada imenovati osobu koja će po svojim kvalifikacijama biti izvršni direktor i domaćinski se ponašati”, rekla je Knežević.

Ona je, na pitanje zašto radnici nijesu bili glasniji ranije na sva dešavanja u kompaniji, odgovorila da je bilo pokušaja revolta i reagovanja, ali da je, kako je rekla, poznato da je u Plantažama vladao nepotizam, te da je rukovodstvo upotrebljavalo razne vrste zastrašivanja.

“Radnici su pokušavali da izraze svoje nezadovoljstvo, ali je to sasječeno u samom korijenu. To se nezadovoljstvo nagomilavalo, i sa ovim promjenama radnik je osjetio da je njegov glas vrijedan”, rekla je Knežević.

Inače, jedan od zahtjeva Sindikata bila je smjena Vukovića i menadžmenta kompanije. Ona je podsjetila na peticiju o smjeni Vukovića i menadžmenta, koju je potpisalo više od polovine radnika (302).

Knežević je istakla i da je bivša dugogodišnja izvršna direktorica Plantaža Verica Maraš i dalje zaposlena u kompaniji.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...