fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSa biznis idejama konkurisati do 15. marta

Sa biznis idejama konkurisati do 15. marta

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Opština Nikšić je opredijelila 40 hiljada EUR za žensko preduzetništvo, a preduzeća u kojima su žene nosioci poslovanja i preduzetnice prijave na konkurs mogu slati do 15. marta.

Potpredsjednica Opštine, Sonja Nikčević, podsjetila je da su ta sredstva bespovratna i pozvala zainteresovane za pokretanje biznisa da se prijave na konkurs, kao i za razrješenje pitanja oko eventualnih nedoumica u vezi sa uslovima.

”Vjerujem da će uspješnom realizacijom svojih ideja buduće korisnice doprinijeti ubrzanijem razvoju svijesti i osnažiti još uvijek neodlučne žene iz našeg grada”, rekla je Nikčević na konferenciji za novinare u Nikšiću.

Članica komisije za raspodjelu sredstava, Gordana Čolaković, kazala je da pravo na konkurs imaju biznis ideje žena sa teritorijе Nikšića koje planiraju da počnu ili su роčele svoje biznise, koje imaju registrovana preduzeća ili su njihovi osnivači.

Maksimalni traženi iznos za biznis plan, kako je navela, ne moži biti veći od 20 odsto, a može se konkurisati sa najviše dvije biznis ideje, od kojih jedna može biti podržana.

„Sredstva će se raspoređivati za biznis planove kojima se naročito podstiče ekonomski razvoj Opštine, domaće radinosti, turizma i zanatstva, afirmacija i valorizacija kulturnog posebnosti i potencijala, tradicije, prerade poljoprivrednih proizvoda, kao i podizanja nivoa urbane kulture”, navela je Čolaković.

Predsjednica komisije, Milijana Bošković, rekla je da će preduzeti sve kako bi se odlučilo u što kraćem roku i dala šansa da se sredstva iskoriste što prije i na najbolji način.

Obrasci za prijavu і model biznis ideje mogu se preuzeti na sajtu Opštine Nikšić, a potom se štampaju u tri primjerka i jedan na CD.

Informacije se, kako je navedeno, mogu dobiti svakog radnog dana od sedam do 15 sati na brojeve telefona 040/213- 146 i 040/213-075.

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...