fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeRuski pjevač gradi hotel sa četiri zvjezdice na obali Tare

Ruski pjevač gradi hotel sa četiri zvjezdice na obali Tare

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tivatska kompanija Platinum Distribution gradiće u Moračkom Trebaljevu, u Opštini Kolašin na obali rijeke Tare, eko-hotel Tara Retreat sa četiri zvjezdice.

Hotel se sastoji od tri povezana objekta ukupne površine od 4,47 hiljada kvadratnih metara i imaće 48 ležaja, piše Pobjeda.

Osnivač tivatske kompanije je Mikhail Zadorin, sin ruskog biznismena Valerija Zadorina, vlasnika jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima i uvoznim pićem u Rusiji, kompanije Aroma, koja je uvozila i crnogorska vina.

Valerij Zadorin je, prema ranijem pisanju medija, u Tivtu u Krtolima izgradio vilu na Obali Đuraševića, dok u Porto Montenegru drži svoju jahtu koja takođe nosi ime Aroma. Njegov sin Mikhail Zadorin, inače muzičar, vlasnik je tri restorana u Porto Montenegru.

Prema nezvaničnim informacijama, Zadorini stoje iza firme Mimoza Group koja je vlasnik placa na najatraktivnijem dijelu centra Tivta – u parku nekadašnjeg hotela Mimoza.

Do 2016. mlađi sin Valerija Zadorina Aleksander je bio sa Liliom Kail suvlasnik te kompanije sa udjelom od 50 odsto, da bi se potom polovina njegovog udjela vodila na Liliu Kail, a polovina na Blagoja Pekovića.

Izvršna direktorka te firme je bila ruska državljanka Anastasija Lašmanova, a ta firma je plac kupila prije nekoliko godina zajedno sa starim hotelom Mimoza, za 6,5 miliona EUR od istoimenog tivatskog HTP-a. Lašmanova je ubijena 11. maja 2018. godine u Kotoru, a zbog tog ubistva je Arsenije Stanović u septembru prošle godine osuđen na 15 godina zatvora.

Na idejno rješenje arhitektonskog projekta hotela saglasnost je dao glavni državni arhitekta Mirko Žižić. Projektant hotela je podgorički Arhitektonski studio AIM, čiji osnivač i izvršni direktor je Ivan Milošević.

Hotel će se graditi na proširenju između magistralnog puta Kolašin – Mojkovac i rijeke Tare, na lokaciji na kojoj se trenutno nalazi restoran Terase na Tari. Objekti A i B su projektovani kao jedna cjelina sa zajedničkim ulazom i lobijem koji je prolazan i preko koga posjetioci pristupaju terasama koje se kaskadno spuštaju ka rijeci. U objektu A će se nalaziti restoranski blok sa kuhinjom dok je u objektu B velnes/spa blok za zatvorenim bazenom.

U tehničkom opisu idejnog rješenja se navodi da se restoran i Spa centar kaskadno spuštaju prema rijeci a u djelu koji je isturen u odnosu na glavni korpus objekta i imaju stakleni krov za uživanje u vizurama prema šumi.

U ova dva objekta će se nalaziti po šest apartmana i po 12 ležaja. Ta dva objekta imaće suteren, prizemlje i potkrovlje.

Objekat A imaće bruto površinu od 1.483,43 kvadrata, a objekat B 1.488,75 kvadrata. Objekat C imaće zaseban ulaz sa recepcijom i povezan je sa A i B podzemnom toplom vezom. Objedinjuje šest zasebnih cjelina – vila, povezanih toplim vezama sa recepcijom. Taj objekat će imati 24 ležaja, bruto površinu od 1.493,62 kvadrata, a predviđeno je da ima podrum, prizemlje, sprat i potkrovlje.

U objektu C su projektovane četiri smještajne jedinice (trosobni apartmani) sa spavaćom zonom na prvom spratu i u potkrovlju. Na prvom spratu će se nalaziti dvije dvokrevetne sobe sa kupatilom i garderoberom, dok se u potkrovlju nalazi jedna dvokrevetna soba sa istim sadržajima.

Projektovano je ukupno 61 parking mjesto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije