fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRušenje ograde nije dovoljan razlog za pokretanje arbitraže

Rušenje ograde nije dovoljan razlog za pokretanje arbitraže

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rušenje ograde u Miločerskom parku nije dovoljan razlog da zakupac hotela na Svetom Stefanu pokrene arbitražu, saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA, Božena Jelušić.

Ona je, komentarišući izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, kazala Danu da se nakon promjene vlasti previše govori o tome da će razni investitori i vlasnici privatizovanih firmi naglo početi da se obračunavaju sa državom, povući svoje investicije, dati otkaze zaposlenima ili pokrenuti arbitraže.

Đukanović je u srijedu ocijenio da će Crna Gora imati ozbiljnu štetu zbog dešavanja na Miločeru i štete koja se nanosi investitoru, te da kao rezultat toga postoji mogućnost tužbe.

„Ono što nam se smiješi nakon ovog divljanja je arbitraža u Londonu. Ako se ta arbitraža dogodi, siguran sam da ne možemo proći sa štetom manjom od 100 miliona EUR po Crnu Goru. Saopštili su mi da su njihovi advokati pokrenuli arbitražu“, rekao je Đukanović nakon dodjele godišnjih nagrada Privredne komore u Vili Gorica.

On je dodao da je namjera Aman resorta, koji je hotelski operater u Svetom Stefanu i Miločeru, da ove godine ne otvori objekte.

Zakupac hotela Sveti Stefan, vile Miločer i prostora na kojem se planira gradnja kondo hotela Кraljičina plaža je Adriatic properties.

Jelušić je navela da ne zna kakav karakter opomene, prijetnje i ucjene predstavlja izjava Đukanovića, ali da joj se čini da je nad Svetim Stefanom i Miločerom kao državnim resursom sistemski vršeno nasilje svih ovih godina.

„U pitanju je zakupac kome je smanjena kirija, koji je počeo sa izgradnjom nelegalnog objekta, koji je spreman da se koristi najrazličitijim sredstvima samo da ostvari profit i kome je tijesna skupštinska većina omogućila da gradi zgradu sa stanovima za tržište u takozvanoj rupi Miločerskog parka“, rekla je Jelušić.

Ona je dodala da ne zna da li u ugovoru o zakupu piše da imovina koja je pod zakupom predstavlja eksteritoriju Crne Gore i da na nju ne mogu da stupe crnogorski građani.

„Ako piše da je to eksteritorija Crne Gore i da tamo ne mogu da kroče naši građani, onda je to javnost trebalo da zna“, poručila je Jelušić.

Najčitanije