fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRumunija ima tržište za crnogorske proizvode

Rumunija ima tržište za crnogorske proizvode

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Rumunija ima tržište za crnogorske proizvode, kao i trgovačke lance zainteresovane za kvalitetnu i ekološku hranu, poput mesnih i mliječnih proizvoda, saopštio je rumunski ambasador u Crnoj Gori, Matei-Viorel Ardeleanu.

Ardeleanu je, na sastanku sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Aleksandrom Kašćelanom, rekao da Rumunija uvozi oko 40 odsto potreba za prerađevinama od svinjskog mesa.

Iz Kabineta gradonačelnika je saopšteno da je Kašćelan kazao da je Prijestonica Cetinje prepoznata u regionu i šire po kvalitetnim proizvodima od mesa i mesnoj industriji, te da u tom sektoru vidi dobru mogućnost za saradnju cetinjskih i rumunskih privrednika.

On je predložio organizovanje sastanaka i međusobne posjete privrednih delegacija sa Cetinja i iz Rumunije, uz posredovanje lokalne uprave i rumunske Ambasade u Crnoj Gori.

Na sastanku je ocijenjeno i da Crna Gora i Rumunija imaju bliske i prijateljske odnose, koji bi dodatno mogli biti unaprijeđeni saradnjom između lokalnih zajednica i gradova.

Kašćelan je podsjetio da Cetinje i rumunski grad Sinaja već imaju uspostavljenu saradnju koju bi trebalo unaprijediti, te da je lokalna uprava spremna da razmotri predlog Ardeleanua o uspostvaljanju privredne saradnje sa gradom Alba Julija.

Riječ je o industrijskom i univerzitetskom gradu u Transilvaniji, koji je u centralnoj i jugoistočnoj Evropi poznat po proizvodnji pilećeg mesa.

Najčitanije

Penzioneri traže hitnu reformu sistema PIO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savez udruženja penzionera Crne Gore tražio je od Vlade hitnu reformu...