fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRješavaju hronične probleme Danilovgrada

Rješavaju hronične probleme Danilovgrada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada, u saradnji sa lokalnom upravom Danilovgrada, već rješava “hronične” probleme koji su naročito prisutni u ekologiji i infrastrukturi, i nudi ruku saradnje svim poslenicima opštine kako bi efikasnije iskoristili potencijal Bjelopavlićke ravnice, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je, u čestitki povodom Dana opštine Danilovgrad, 9. decembra, kazao da je ta opština bogata i ukrašena sa svake strane, sa izuzetnom, centralnom pozicijom na državnoj mapi i nije potrebno uložiti previše napora da bude istinski lider u nacionalnoj prehrambenoj, energetskoj, turističkoj i ostalim privrednim djelatnostima.

„Uz uvažavanje faktora održive turističke ponude i njene diverzifikacije, nadamo se da će u značajnijoj mjeri zaživjeti projekti usmjereni na valorizaciju turističkih potencijala kulturne i prirodne baštine, koja će doprinijeti unapređenju turističke ponude Crne Gore uopšte“, naveo je Krivokapić.

On smatra da revitalizacijom istorijskih utvrđenja i arheoloških nalazišta, kroz investicije u infrastrukturu za bavljenje aktivnim planinskim i riječnim turizmom, preko izgradnje turističke infrastrukture koja posjetiocima omogućava pristup svim prirodnim i sakralnim vrijednostima vašeg kraja, uz razvoj održive, zelene industrije, Danilovgrad i Crna Gora imaju svijetlu perspektivu.

“Nezaboravljajući viševjekovnu, slavnu, slobodarsku prošlost vašeg grada i kraja, sve žrtve koje su se ugradile u temelje gradića čiji su rodoljubi, naučnici, umjetnici i humanisti davno prevazišli granice svog zavičaja, okrenuti smo trajnim vrijednostima kao putokazima na putu ka porodici evropskih država“, poručio je Krivokapić.

On je dodao da su države EU najbolji primjer kako je posredstvom savremenih tehničko-tehnoloških dostignuća, moguće ostvariti održivi ekonomski i društveni progres.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...