fbpx
NaslovnicaMINA BusinessReformama mogu stvoriti šansu za otvaranje radnih mjesta

Reformama mogu stvoriti šansu za otvaranje radnih mjesta

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Koalicija Crno na bijelo – Može Nikšić svojim reformama može zadržati mlade da ne odu u inostranstvo, stvoriti šansu za otvaranje radnih mjesta i vratiti stari sjaj gradu “piva, čelika i boema”, ocijenila je Marija Đurđevac podržavši tu listu.

Ona je kazala da je Nikšić nekada bio prvi industrijski grad države i regiona, a danas je jedan od gradova koji se nalazi na najnižoj ljestvici, zbog loše privatizacije i korupcije.

Đurđevac je rekla da se kao Nikšićanka koja je završila Ekonomski fakultet u Podgorici, magistarski u Turskoj na smjeru Marketing, susrela sa mnogim problemima u Crnoj Gori i Nikšiću za koje smatra da se mogu riješiti.

“Mislim da mnogo toga treba da se mijenja, a da to može da pruži koalicija Crno na bijelo – Može Nikšić sa svojim programom. Tu mislim na reforme u obrazovanju gdje smatram da treba uvesti što više prakse tokom školovanja, da bi studenti nakon završenih studija bili spremni za rad”, navela je Đurđevac.

Ona smatra da bi trebalo uvesti reforme u zdravstvu gdje nije dovoljna samo specijalizacija u zemlji, već i u inostranstvu, kao i što više seminara radi usavršavanja, da bi dobili što veći broj stručnjaka.

Prema riječima Đurđevac, posebno joj je drag koncept “zelenog Nikšića” kojeg zastupa lista Crno na bijelo.

“Treba iskoristiti potencijale rijeka i jezera, očistiti ih i sačuvati. Takođe, sačuvati i potencijal šuma, jer živimo u zagađenom gradu kojem je potrebna zaštita životne sredine i održivi razvoj”, zaključila je Đurđevac.

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...