fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeRealno očekivati rast investicija

Realno očekivati rast investicija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je zemlja neiskorišćenih potencijala, koja u budućnosti može biti jedno od najinteresantnijih mjesta za investitore, ocijenjeno je na sastanku savjetnika vicepremijera sa predstavnicima Poslovnog vijeća Turske i Crne Gore.

Iz Kabineta vicepremijera Dritana Abazovića, saopšteno je da su učesnici sastanka kazali da će Vlada biti partner svima koji dolaze sa čistim kapitalom i zdravim biznis idejama, što su investitiri iz Turske već prepoznali.

“Zbog toga u narednom periodu očekujemo značajan rast ulaganja”, poručeno je sa sastanka.

Savjetnici potpredsjednika Vlade, Filip Adžić i Milorad Laković, saradnice u kabinetu Kristina Vujisić i Milana Tomić, kao i predstavnik Ministarstva vanjskih poslova, Pavle Grgurović razgovarali su sa predstavnicima Poslovnog vijeća Turske i Crne Gore pri Odboru za međunarodne ekononske odnose (DEIK), predsjednikom Naserom Alimom, potpredsjednicima Serdarom Kurtijem i Yigitom Yildizom, kao i članovima Yigitom Zerenom, Selmanom Ozgunom, Sedatom Karom i Busrom Semer.

U delegaciji su bili i glavni izvršni direktor Toščelika, Erkut Alkaja i komercijalni savjetnik u ambasadi Turske Erdal Karaomeroglu, a predvodila je ambasadorka Songul Ozan.

Na sastanku je ocijenjeno da Vlada nastoji da svojim djelovanjem stvori ambijent jednakih šansi za sve investitore, omogući im sigurnost i olakša poslovanje.

“Raduje nas sve veći broj turskih firmi u Crnoj Gori, koji je rastao bez obzira na pandemiju, što je najbolji pokazatelj da djelujemo u pravom smjeru”, kazali su u razgovoru predstavnici Vlade.

Na sastanku je iskazana i spremnost za ulaganjima u oblasti prerađivačke industrije, energetike, saobraćaja, zdravstva, trgovine, građevinarstva i mnogih drugih djelatnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije