fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRCC pokreće inicijativu odabira žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana

RCC pokreće inicijativu odabira žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana

Sarajevo, (MINA-BUSINESS) – Savjet za regionalnu saradnju (RCC) pokrenuo je inicijativu za odabir žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana, kojom se odaje priznaje ženama koje su osnovale i razvile sopstveni posao i doprinijele novim i održivim radnim mjestima u regionu.

“Doprinos žena preduzetnica je ključan za napredak Zapadnog Balkana. Njihov naporan rad, inovativan način razmišljanja i nepokolebljiva predanost predstavljaju istinski doprinos rastu naših ekonomija i procvatu naših društava”, navodi se u saopštenju RCC-a.

Oni su kazali da im je namjera da tom inicijativom odaju skromno priznanje tim hrabrim i snažnim ženama koje su se usudile boriti protiv stereotipa i donijeti promjene.

Za više informacija i nominaciju posjetite link https://www.rcc.int/women-entrepreneurs-of-the-year.

“Nominacije su otvorene do 4. marta i svako može nominovati ženu koja je stanovnica i ima biznis u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji”, rekli su iz RCC-a.

RCC će odabrati šest žena preduzetnica kojima će se uručiti priznanje Žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana u šest kategorija, i to žena ekološka preduzetnica, kreativna žena preduzetnica, žena preduzetnica u turizmu i ugostiteljstvu, Romkinja žena preduzetnica, žena startup preduzetnica i mlada žena preduzetnica.

Žiri, sastavljen posebno za ovu priliku, odabraće pobjednice, koje će biti predstavljene i kojima će biti uručeno priznanje na regionalnoj konferenciji za žene preduzetnice na Zapadnom Balkanu 11. marta u Tirani, na kojoj će se okupiti žene preduzetnice iz cijelog regiona, uključujući donosioce odluka, predstavnike akademske zajednice i međunarodnih organizacija. Pobjednice će imati priliku da na konferenciji predstave svoje biznise.

Iz RCC-a su rekli da će šest žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana za prošlu godinu dobiti podršku u obliku mentorstva u trajanju od 20 dana tokom perioda od pet mjeseci, članstvo u Regionalnom centru žena preduzetnica, promociju putem kanala komunikacije RCC-a i poziv na različite skupove koje RCC organizuje a na kojima će moći predstaviti svoje uspješne priče.

“Znate li baš jednu ovakvu ženu? Nominujte je! Pozivamo sve da učestvuju i nominuju Ženu preduzetnicu godine sa Zapadnog Balkana i tako našoj regionalnoj zajednici daju uzore žena preduzetnica, kojih znamo da imamo mnogo. Sretno svima”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije