fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRazmatrali moguće investicije u sektoru stočarstva

Razmatrali moguće investicije u sektoru stočarstva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Rumunija mogle bi da unaprijede saradnju u dijelu investicija u sektoru stočarstva i proizvodnji pilećeg mesa, saopštili su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i rumunski ambasador Matei Viorel Ardeleanu.

Stijović i Ardeleanu razgovarali su danas o daljem produbljivanju tradicionalno dobre saradnje dvije zemalja u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

„Tokom sastanka bilo je riječi o unapređenju odnosa sa fokusom na mogućnosti investicija u sektoru stočarstva i proizvodnji pilećeg mesa kao i o pronalaženju povoljnih angažmana za uvoz stočne hrane. Posebno je istaknuta mogućnost uzgoja rumunskih Angus goveda, koja bi mogla da se uzgajaju u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Stijović je Ardeleanua upoznao sa aktivnostima i trenutnim statusom ispunjavanja agende pregovaračkih poglavlja iz oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane.

On je naveo da je iskustvo Rumunije u pregovorima pristupanju Evropskoj uniji (EU) dragocjeno i od velike koristi za Crnu Goru.

Ardeleanu je iskazao punu podršku evropskom putu Crne Gore. On je saopštio da Ruminija, s obzirom na značajna iskustva u pristupanju EU i vrlo ozbiljan tim na polju poljoprivrede u Briselu, ostaje pouzdan partner i spremna je da pruži ekspertsku podršku.

Stijović je predstavio Plantaže i istakao zainteresovanost za inteziviranje saradnje kako bi se crnogorski brend mogao bolje plasirati na rumunsko tržište.

“Tokom sastanka potvrđena je obostrana spremnost da se saradnja Rumunije i Crne Gore još više unaprijedi i ojača kroz poslovnu, međutrgovinsku, i ekonomsku saradnju u narednom periodu”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...