fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan konkurs za dodjelu nagrada za najbolje menadžerke

Raspisan konkurs za dodjelu nagrada za najbolje menadžerke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija poslodavaca (UPCG) raspisala je konkurs za dodjelu godišnjih nagrada, pod nazivom Najmenadžerke u Crnoj Gori 2021.

Konkurs UPCG je otvoren do 30. novembra.

Cilj dodjele nagrada UPCG je promocija uspješnih poslovnih žena koje svojim odgovornim radom, profesionalnim pristupom poslu i ostvarenim rezultatima potvrđuju snagu ženskog liderstva, te ulogu i značaj većeg učešća žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja.

Prema propozicijama konkursa, nagrade se dodjeljuju za rezultate ostvarene u ovoj godini, i to u četiri kategorije: privreda, javni sektor, nevladine organizacije i mediji.

„Potencijalne laureatkinje su uspješne menadžerke koje su u navedenim organizacijama, u sve četiri kategorije, pozicionirane u srednjem ili menadžmentu najvišeg nivoa. Vlasnice i suvlasnice privrednih subjekata ne mogu učestvovati u konkursu“, navodi se u saopštenju.

Pravo nominovanja kandidatkinja imaju pojedinci/ke, privredni subjekti, institucije, organizacije i udruženja iz Crne Gore. Proces nominacije obavlja se popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na veb sajtu UPCG poslodavci.org.

„Sve nominovane kandidatkinje biće kontaktirane i obaviještene da su ušle u izbor za nagrade. Izjavom o prihvatanju kandidature, one ulaze u krug finalistkinja i obavezuju se da, u za to predviđenom roku, dostave dokumentaciju predviđenu konkursom“, rekli su iz UPCG.

Konačnu verifikaciju po pitanju izbora laureatkinja za ovu godinu, pojedinačno – u sve četiri kategorije, obaviće nezavisna Komisija za dodjelu nagrada Najmenadžerke u Crnoj Gori.

Imena laureatkinja biće javno objavljena na svečanoj ceremoniji u Podgorici, o čemu će UPCG blagovremeno obavijestiti javnost.

Ovogodišnju dodjelu nagrada za Najmenadžerke u Crnoj Gori UPCG organizuje treći put. Prvi ovakav događaj UPCG održan je u martu 2018. godine, u okviru projekta Žene u menadžmentu u Crnoj Gori: Podrška liderstvu i profesionalnom razvoju žena u Crnoj Gori, realizovanog uz podršku Međunarodne organizacije rada (ILO).

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...