fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan konkurs za dodjelu nagrada najboljima

Raspisan konkurs za dodjelu nagrada najboljima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredna komora Crne Gore (PKCG) raspisala je konkurs za dodjelu nagrada za prošlu godinu, na koji se prijave mogu dostavljati do 8. marta.

PKCG je pozvala sve članice i organe, odbore udruženja, privredne asocijacije, institucije i pojedince da daju predloge za nagrade.

Komora će dodijeliti nagrade za uspješno poslovanje, društvenu odgovornost, inovativnost i unaprijeđenje menadžmenta.

“Osnovni kriterijumi za dodjelu nagrade za uspješno poslovanje su ostvareni prihod, rezultati poslovanja, učešće izvoza u ukupnom prihodu, zaposlenost, uvođenje novih tehnologija i inovacija, sistem kvaliteta robe i usluga i odnos prema lokalnoj zajednici”, navodi se u konkursu.

Za dodjelu nagrade za društvenu odgovornost osnovni kriterijumi su posvećenost održivom ekonomskom razvoju, odnos prema zaposlenima, društvenoj zajednici, društvu u cjelini i odnos prema životnoj sredini.

U pozivu se navodi da su za dobijanje nagrade za inovativnost osnovni kriterijumi inovacija, koja za rezultat ima stvaranje novih proizvoda, tehnologija i usluga kao i značajno unaprijeđenje postojećih, u skladu sa potrebama tržišta, kao i inovacija procesa kao primjena novog ili značajno poboljšanog načina proizvodnje ili realizovane usluge.

Kriterijumi su i inovacija organizacije kao primjena novih ili znatnih promjena u strukturi ili menadžmentu kompanije, s namjerom da se poboljša korišćenje znanja, kvaliteta proizvoda ili usluga, ili poveća efikasnost poslovnih tokova, marketinška inovacija, kao primjena nove marketinške metode, uključujući značajne promjene u dizajnu proizvoda, pakovanju, plasmanu, promociji proizvoda i naplaćivanju proizvoda.

Nagrada za unaprijeđenje menadžmenta dodjeljuje se pojedincima na osnovu kriterijumima da su ličnim doprinosom postigli izuzetne rezultate na planu upravljanja i rukovođenja, kao i unaprijeđenju sistema menadžmenta.

“Prilikom prijavljivanja na konkurs potrebno je osim uobičajene prijave sa obrazloženjem, za sve četiri vrste nagrada, priložiti dokumentaciju na osnovu koje se vrednuju postavljeni kriterijumi i ispunjen upitnik koji se nalazi na sajtu PKCG”, navodi se u konkursu.

Nagrade će biti dodijeljene na Dan Komore, 21. aprila.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...