fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRanija isplata penzija za klijente NLB banke

Ranija isplata penzija za klijente NLB banke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – NLB banka će, uvažavajući potrebe svojih najstarijih klijenata, početi sjutra isplatu penzija za penzionere Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO), koji primaju penzije preko njenih računa.

Filijale NLB-a će sjutra i u četvrtak raditi duže, pri čemu će već od sedam do osam sati i 30 minuta ujutro usluživati samo svoje najstarije klijente, imajući u vidu da se radi o najosjetljivijoj grupi građana u situaciji trenutne epidemije novog koronavirusa.

“Penzioneri će penziju moći da preuzmu i u drugom terminu tokom radnog vremena filijala, do 13 sati”, navodi se u saopštenju.

Iz NLB-a su kazali da sa penzionerima gaje posebne odnose i sa punom brigom i pažnjom uvažavaju njihovo povjerenje.

“Vjerujemo da će duže radno vrijeme NLB filijala, koje je namijenjeno penzionerima, omogućiti njihovo što kraće zadržavanje u filijalama, uz poštovanje mjera fizičke distance sa krajnjim ciljem zaštite njihovog zdravlja”, dodaje se u saopštenju.

NLB banka preporučuje svim penzionerima, koji imaju platne kartice koje nijesu do sada koristili za podizanje penzije, da to učine i time izbjegnu dolazak u banku i sebe zaštite od nepotrebnog rizika.

“Sve što je potrebno jeste da pozovu Kontakt centar na 19888 gdje će dobiti neophodne savjete kako da potpuno besplatno podignu novac sa NLB bankomata. Takođe, penzioneri koji do sada nijesu koristili karticu, pozivanjem Kontakt centra mogu se prijaviti za izradu kartice i ovlastiti drugu osobu da karticu preuzmu umjesto njih”, objasnili su iz banke.

NLB se pridružila kampanji “Ostani doma”, imajući u vidu svoju važnost i ulogu društveno odgovornog subjekta, čiji je cilj briga o dobrobiti i sigurnosti građana. Banka s punom pažnjom prati smjernice Instituta za javno zdravlje i Vlade, poštuje donešene odluke i dnevno donosi mjere sa ciljem prevencije daljeg širenja epidemije novog koronavirusa.

Najčitanije