fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadovanović novi potpresjednik Foruma AIC

Radovanović novi potpresjednik Foruma AIC

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Potpredsjednik Privredne komore (PKCG), Pavle D. Radovanović izabran je za potpredsjednika Foruma privrednih komora jadransko-jonske regije (FORUM AIC), na redovnoj Skupštini te asocijacije, održanoj danas online.

„Izuzetna je čast biti potpredsjednik međunarodnog udruženja koji čini više od 40 privrednih komora iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Srbije, Grčke i Crne Gore“, rekao je Radovanović.

On je kazao da je to imenovanje i potvrda kvalitetnog rada PKCG i njenih privrednika u 20 godina funkcionisanja Foruma.

„Vjerujem da možemo dodatno unaprijediti saradnju koja će neupitno uticati na rast ekonomija država iz kojih su privredne komore članice. Biću posvećen tom poslu“, naveo je Radovanović.

Za predsjednika Foruma izabran je predsjednik Privredne komore Splita, Joze Tomaš.

Skupština je usvojila izvještaj o aktivnostima Foruma koji je podnio njegov predsjednik Đino Sabatini i Finansijski izvještaj za prošlu godinu. Usvojeni su Program aktivnosti i budžet za tekuću godinu.

Skupština je razmotrila organizaciona pitanja u vezi sa sljedećom zajedničkom konferencijom jadransko-jonskih komora, gradova i univerziteta u širem kontekstu albanskog predsjedavanja Jadransko-jonskom inicijativom/EUSAIR-om.

Najčitanije