fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaditi na prevazilaženju izazova na graničnim prelazima

Raditi na prevazilaženju izazova na graničnim prelazima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Bosna i Hercegovina (BiH) trebalo bi da unaprijede saradnju u dijelu prevazilaženja izazova na graničnim prelazima Šćepan Polje – Foča i Ilijno brdo, u cilju olakšavanja prometa robe i usluga, saopšteno je iz Uprave prihoda i carina.

Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina, Milena Petričević sa saradnicima priredila je prijem Satki Hajdarpašić povodom odlaska na dužnost ministra savjetnika u Ambasadi Crne Gore u Bosni i Hercegovini, sa sjedištem u Sarajevu.

Nakon predstavljanja, direktorica Diplomatske akademije i ministar savjetnik u ambasadi Crne Gore u Bosni i Hercegovni, Hajdarpašić iskazala je namjeru za unapređenje bilateralnih odnosa BiH i Crne Gore.

Menadžment Uprave prihoda i carina, prepoznajući cilj protokolarnog sastanka ukazao je na potrebu unapređenja bilateralne saradnje između dvije susjedne zemlje.

“U cilju jačanja saradnje između Bosne i Hercegovine i Crne Gore potrebno je potpisati zvanični Memorandum o saradnji kojim bi se pospiješila sadašnja i intezivirala buduća saradnja koja je do sada bila na dobrovoljnoj osnovi”, navodi se u saopštenju.

Takođe, istaknuto je da se administrativna pomoć u carinskim pitanjima ostvaruje na osnovu Sporazuma o carinskoj saradnji i uzajamnoj pomoći kao i u skladu sa Sporazumom o pristupanju CEFTA.

Hajdarpašić je zahvalila na toplom prijemu i iskazala saglasnost i zadovoljstvo po pitanju otvorenosti dalje saradnje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije