fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRade na stvaranju pretpostavki za ubrzan razvoj turističke privrede

Rade na stvaranju pretpostavki za ubrzan razvoj turističke privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Država radi sve da sačuva turističku privredu i stvori pretpostavke za njen ubrzan razvoj kada kriza izazvana koronavirusom bude završena, saopštio je premijer Duško Marković.

On je u Skupštini tokom Premijerskog sata kazao da pažnja turističkoj privredi mora biti konstantna, sadržajna i bez kalkulacija.

„Turistička privreda nije pogođena odlukama ove Vlade, jer nije bila u grupi zabranjenih djelatnosti. Jednostavno, epidemija je zaključala svjetski turizam, ali sve se radi da se sačuva njegova susptanca“, rekao je Marković, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Branimira Gvozdenovića, o mjerama za turizam.

Prema njegovim riječima, kampanja Vlade i poruka države, kao i turističke privrede je da Crna Gora ima pouzdan i snažan zdravstveni sistem, kojem danas vjeruje čitav svijet.

Marković smatra da će turisti koji budu dolazili u Crnu Goru znati to da cijene.

„Turizam je za Crnu Goru važan monetarni generator. Mnogo je faktora koji nas sve obavezuju da turističku privredu sačuvamo i damo joj neophodnu podršku da se vrati na rekordne nivoe iz zadnje tri godine. Vjerujem u taj trenutak i tu mogućnost“, poručio je Marković.

On očekuje da će naredni period za turističku privredu biti težak, nikad teži.

“Ali sam siguran da ćemo sačuvati turističku privredu i stvoriti prepostavke za njen ubrzan razvoj. To je resurs i potencijal koji ima Crna Gora”, rekao je Marković.

Turizam, kako je kazao, učestvuje sa skoro jednom četvrtinom u bruto domaćem proizvodu (BDP) i uvijek je bio važan segment ekonomije.

“U svakoj nevolji se ne treba predavati i pasti na koljena, nego je iskoristiti za nove prilike. Ovu situaciju ni Crna Gora, ni čitav svijet nijesu birali, sve nas je to zadesilo, pa i turističku privredu“, kazao je Marković.

Najčitanije