fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRačunaju na goste iz regiona i Rusije

Računaju na goste iz regiona i Rusije

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Turistička sezona će kasniti u odnosu na uobičajeni početak u redovnim zdravstvenim okolnostima, ali neće biti zatvaranja granica i moći će a se računa na goste iz regiona, Rusije i Ukrajine, saopštio je predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović.

On je na prvom sastanku Koordinacionog tima za pripremu turističke sezone podsjetio na aktivnosti u vezi sa uspostavljanjem avio linija Niš – Tivat i Omsk – Tivat, ali i na druge važne preduslove kvalitetne turističke sezone, odnosno održavanje visokog stepena čistoće grada, prestanak izvođenja građevinskih radova, početak masovne vakcinacije i predan neselektivan rad inspekcijskih organa.

To radno tijelo čine predstavnici lokalne uprave, lokalnih preduzeća, institucija kulture, turističke organizacije, državnih organa i preduzeća i zdravstvenih institucija.

Prema informacijama kojima raspolaže lokalna uprava, početak masovne vakcinacije u Tivtu se očekuje nakon uskršnjih i prvomajskih praznika, a direktorica Doma zdravlja Tivat, Jasminka Anđelić potvrdila je da je sve spremno i da se očekuju nove količine Sinofarm, Sputnjik V i AstraZeneka vakcine. Vakcinacija zaposlenih u turizmu je primarni zadatak.

Iz Turističke organizacije (TO) Tivat saopštili su da očekuju zdravstvene protokole za turističku privredu, koji se pripremaju na državnom nivou, te da rade na pripremi različitih promo materijala.

Direktorica TO Tivat, Danica Banjević najavila je nekoliko studijskih posjeta, ali i regionalnu road show kampanju, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i brojnim lokalnim turističkim organizacijama, sa posebnim akcentom na promociji u Nišu. Uslijediće i intenzivna kampanja u oblasti digitalnog marketinga.

U ustanovi Muzej i galerija Tivat u pripremi je gotovo 40 različitih programa, a Centar za kulturu planira prikazivanje oko 20 pozorišnih predstava.

„Još je neizvjesno da li će biti organizovan takmičarski dio Purgatorija, ali u kulturnim sadržajima ovog ljeta nećemo oskudjevati“, rekao je direktor CZK, Neven Staničić.

Na Aerodromu Tivat ovih dana očekuju letove iz Ukrajine i Bjelorusije, a načelno je dogovorena distribucija prigodnog materijala za turiste na tom važnom dolaznom punktu. Takođe, dogovoren je skori sastanak predstavnika lokalne uprave i Aerodroma po pitanju boljeg organizovanja taksi usluge u toj vazdušnoj luci.

Predstavnik Uprave za inspekcijske poslove u Koordinacionom timu, inspektor Zoran Radunović, naveo je kako je Tivat jedan od najuređenijih gradova. Ipak, sezonu će budno pratiti inspekcijski organi sa državnog i lokalnog nivoa.

Već tokom uskršnjih i prvomajskih praznika očekuje se aktivnost mješovitih patrola, koje su se pokazale kao efikasne u kontroli primjene epidemioloških mjera.

U njihovom radu učestvovaće predstavnici Odjeljenja bezbjednosti Tivat, Uprave za inspekcijske poslove, Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor i Službe zaštite.

Predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor planiraju obilazak tivatske obale od Veriga do Petrovića kako bi se ustanovile sve problematične tačke koje je važno pratiti i kontrolisati.

Najčitanije