fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPzP očekuje brzu reakciju Bečića

PzP očekuje brzu reakciju Bečića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pokret za promjene (PzP) očekuje brzu reakciju predsjednika Skupštine, Alekse Bečića na dopis predsjednika te partije Nebojše Medojevića u vezi rebalansa ovogodišnjeg budžeta i uključenja Državne revizorske institucije (DRI) oko revizije zakonitosti najnovijeg zaduženja.

“PzP očekuje brzu reakciju Bečića na dopis Medojevića u vezi dostavljanjana zakona o rebalansu budžeta za ovu godinu i neophodnosti poziva DRI da u skladu sa zakonom dostavi parlamentu stručno mišljenje o zakonitosti tajnog zaduženja države za 870 miliona EUR, sa kamatama, i neophodnosti usklađivanja prihoda i rashoda budžeta za ovu godinu zbog značajnih izmjena koje su se dogodile nakon usvajanja rebalansa u junu”, navodi se u saopštenju PzP-a.

Šef Kluba poslanika Demokratskog fronta iz PzP-a, Branko Radulović, je na poslednjoj sjednici Kolegijuma tražio zakazivanje vanredne sjednice parlamenta zbog otvorenih pitanja oko budžeta i zaduženja, ali je ostatak poslaničkih klubova bio za to da se prvo traži dokumentacija o zaduženju.

“Imajući u vidu raniju praksu, DRI će prihvatiti poziv Skupštine ili Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, jer je to njihova zakonska nadležnost i obaveza, posebno jer DRI mora uraditi redovni izvještaj o Završnom računu države za ovu godinu, koji bi bez rebalansa sasvim sigurno bio negativan”, rekli su iz PzP-a.

U cilju obezbjeđivanja zakonitosti i ustavnosti rada Vlada, Bečić bi, kako smatraju, trebalo što prije da reaguje na inicijativu Medojevića.

Najčitanije